Στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για τη νομική -ΚΑΙ φυσική;- αναγνώριση της αλλαγής φύλου

ΝΕΑ ΤΑΞΗ! Μια νέα πιο απλή διαδικασία διόρθωσης του καταχωρισμένου κατά τη γέννηση ενός προσώπου φύλου στην ταυτότητά του και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, εισάγει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

ΟΥΑΟΥ Γουστάρω! Έτσι θα κάνεις το αγόρι σου κορίτσι κι αντιστρόφως. Ποικιλία νάχουμε…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνει δε την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου».

Σε ότι αφορά την διαδικασία η «διόρθωση» θα γίνεται πάλι με δικαστική απόφαση αλλά χωρίς να  απαιτείται πλέον οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση. «Κατά την καταχώρηση της δικαστικής απόφασης στο Ληξιαρχείο διασφαλίζεται η μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης έναντι όλων», προστίθεται χαρακτηριστικά, ενώ όπως σημειώνεται «η αλλαγή της νέας ληξιαρχικής πράξης επιτρέπεται μία μόνο φορά». Με τη διόρθωση πάντως δεν διαφοροποιούνται το ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του ατόμου οι οποίοι παραμένουν ίδιοι.

Να σημειωθεί ότι κατά την αιτιολογική έκθεση, «οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα συμβάλουν στην ουσιαστική κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των διεμφυλικών και μεσοφυλικών προσώπων, στην προστασία τους από διακρίσεις και ρατσισμό και στην ασφάλεια δικαίου γενικότερα».

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

<<<Δείτε το νομοσχέδιο εδώ.

Αλέξανδρος Διαμάντης

>>> Σερβία: Η λεσβία πρωθυπουργός που πήγε στο Gay Parade και ο παπάς που ‘καθάρισε’ με αγιασμό τους δρόμους που πέρασε

2 thoughts on “Στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για τη νομική -ΚΑΙ φυσική;- αναγνώριση της αλλαγής φύλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.