Τι απαντά ο Χάρης Γεωργιάδης στις αποκαλύψεις της Guardian

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΓΑΙΔΟΥΡΟΑΥΤΙΑΣ…

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη. με υπουργό Οικονομικών τον Χάρη Γεωργιάδη, άρχισε το 20113 να εφαρμόζει την πρακτική της χορήγησης βίζας σε όσους αιτούντες επενδύουν €2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα ή €2,5 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ή κρατικά ομόλογα!

«Υπερβολές» χαρακτήρισε τα όσα αρνητικά «λέγονται και ακούγονται» αναφορικά με το σχέδιο πολιτογράφησης έναντι επενδύσεων, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», το οποίο έκανε λόγο για «αμφιλεγόμενο πρόγραμμα» παραχώρησης «χρυσής ευρωπαϊκής βίζας» κυρίως σε Ρώσους και Ουκρανούς δισεκατομμυριούχους, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Euronews, ανέφερε ότι οι αναφορές περί πώλησης ευρωπαϊκών διαβατηρίων δεν ισχύουν, καθώς το κυπριακό κράτος «δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ» από τη διαδικασία.

«Κανείς από αυτούς που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν είχε κυπριακό διαβατήριο», τόνισε, απαντώντας έτσι στις έμμεσες κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2013 η κυπριακή Κυβέρνηση έχει αντλήσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς μέλη της ρωσικής και ουκρανικής ελίτ εκμεταλλεύθηκαν το πρόγραμμα παροχής διαβατηρίου ή υπηκοότητας με αντάλλαγμα επενδύσεις. Μόνο πέρσι, υπολογίζεται ότι εκδόθηκαν περισσότερα από 400 διαβατήρια στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, η σημερινή κυβέρνηση της Κύπρου άρχισε να εφαρμόζει την πρακτική της χορήγησης βίζας σε όσους αιτούντες επενδύουν 2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα ή 2,5 εκατ. ευρώ σε εταιρείες ή κρατικά ομόλογα, ενώ θα αγοράζαν και σπίτι για μόνιμη κατοικία στο νησί και θα έπρεπε να επισκέπτονται το νησί τουλάχιστον μία φορά κάθε επτά χρόνια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.