Με το “Βραβείο Ελευθερίας” τιμούν τον Νίκο Κοτζιά απόψε οι Κύπριοι Απόδημοι των ΗΠΑ

Ο ΑΝTΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΕΠΑΘΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ!

Με μία μεγάλη εκδήλωση και ένα σημαντικό βραβείο τιμά απόψε Πέμπτη η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 

Το “Βραβείο Ελευθερίας” απονέμεται ετησίως σε άτομα με παραδειγματική προσφορά στα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Κύπρου, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επέδειξε, κατά την άποψη των Ελληνοκυπρίων της Αμερικής, πατριωτισμό και αταλάντευτη στάση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Το πρόγραμμα του κ. Κοτζιά είναι σήμερα, μία ημέρα πριν την αναχώρηση για την Αθήνα, ιδιαίτερα γεμάτο. Από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σημαντικές επαφές, στο περιθώριο της της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Θα ακολουθήσει η Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, στην οποία θα συμπροεδρεύσει με τον Κινέζο ομόλογό του. Ένα Φόρουμ στο οποίο η ελληνική διπλωματία και ιδιαίτερα ο υπουργός δίνει μεγάλη σημασία, και το οποίο συστάθηκε με ελληνική πρωτοβουλία, στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο.

Η χθεσινή ημέρα, εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε διμερείς επαφές, ολοκληρώθηκε με την ιδιωτική συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ αργά το βράδυ, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του της Αρμενίας, του Λιβάνου και της Κολομβίας, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Σοφία Αραβοπούλου

>>> Ένα γράμμα που δεν στάληκε στον Κοτζιά

2 thoughts on “Με το “Βραβείο Ελευθερίας” τιμούν τον Νίκο Κοτζιά απόψε οι Κύπριοι Απόδημοι των ΗΠΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.