Αγιασμός στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου

Στις 11-09-2017 χτύπησε το πρώτο κουδούνι του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου που σήμανε την έναρξη μαθημάτων για το έτος 2017-2018. Την ίδια μέρα οι μαθητές πήραν τα σχολικά τους βιβλία. Στις 12-09-2017 και στις 10.30 π.μ. τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός του σχολείου από τον Επίσκοπο Τροπαίου κ. Αθανάσιο. 

Με τη θεία έμπνευση και τις ευλογίες της εκκλησίας που πήραμε, με φιλόδοξα σχέδια και νέους σχεδιασμούς, με όνειρα και ελπίδες, άρχισαν τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, έλαβαν τον λόγο και χαιρέτισαν με την σειρά:

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Τροπαίου αναφέρθηκε στην ιστορική καθιέρωση της έναρξης του εκκλησιαστικού έτους που συμβαδίζει με την έναρξη του σχολικού έτους.

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου, κ. Γεώργιος Κόσυβας, ο οποίος απευθυνόμενος με θέρμη και παιδαγωγική αγάπη στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας, τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Στο τέλος, έλαβε τον λόγο η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου, η κ. Βασιλική Ντάμτσιου η οποία καλωσόρισε τους νέους μαθητές του σχολείου και απευθυνόμενη στους γονείς τους ενημέρωσε για τα δωρεάν μαθήματα της απογευματινής ζώνης του σχολείου μας στην αγγλική, ελληνική γλώσσα, φυσική, χημεία και μαθηματικά.

Κλείνοντας, η κ. Ντάμτσιου υποσχέθηκε στους γονείς και τους μαθητές ότι οι καθηγητές και συνάδελφοι που πρόκειται να αποσπαστούν στο σχολείο δεσμεύονται να δουλέψουν σκληρά για να προσφέρουν, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αλλά και ευκαιρίες, μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, για να αναπτύξουν και την κριτική τους σκέψη ώστε να γίνουν ικανοί να διαχειρίζονται και να επιλύουν μόνοι τους τα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίστηκε ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι μέσα στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας του Λονδίνου στην οποία όλοι καλούνται να ζήσουν, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, πρέπει να διαφυλάξουμε την ταυτότητά μας και την πολιτιστική κληρονομιά της ελευθερίας και της διαλογικής δημοκρατίας της Ελλάδας.

>>> Αναζητώντας μια καλύτερη σχολική χρονιά

One thought on “Αγιασμός στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.