Δέσμευση για επανάληψη διαλόγου όταν οι δύο πλευρές δείξουν ετοιμότητα, λέει ο ΟΗΕ, για Κύπρο

Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών υπηρεσιών του ΓΓ για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες, αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να εμπλακούν εκ νέου. 

Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ αναφέρθηκε στην συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη λέγοντας ότι “ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε τη δέσμευση της Κύπρου προς τα Ηνωμένα Έθνη και την υποστήριξη της Κυβέρνησης στις τρέχουσες προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού”. 

Ο Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρόεδρος αντάλλαξαν απόψεις για το σημερινό καθεστώς των συνομιλιών στην Κύπρο, καθώς και για το μέλλον του διαλόγου.

«Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών του υπηρεσιών για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να επανεμπλακούν», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Μουσταφά Ακιντζί, αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των συναντήσεων του ΓΓ που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ το βράδυ της προηγούμενης, θα λάβει χώρα στη 1:30 μμ (τοπική ώρα) κι αμέσως μετά ο Ακιντζί θα μιλήσει στους δημοσιογράφους.

ΚΥΠΕ

>>> Επανεκίνηση και ΜΟΕ ζήτησε ο Πρόεδρος από τον ΓΓ του ΟΗΕ

One thought on “Δέσμευση για επανάληψη διαλόγου όταν οι δύο πλευρές δείξουν ετοιμότητα, λέει ο ΟΗΕ, για Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.