Το κατοχικό καθεστώς επιβάλλει δασμούς και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει ΜΟΕ, λένε οι Οικολόγοι

“Όσα μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είναι σαφώς λιγότερα απ’ όσα χρειάζονται σήμερα, με δεδομένη της τουρκική στάση”, αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωσή τους.

“Θεωρούμε ανεπαρκές να καλεί σε επανέναρξη των συνομιλιών, με βάση αυτούσιο το σχέδιο Γκουτέρες -με τα αρνητικά σημεία που αυτό περιλαμβάνει- χωρίς μάλιστα να έχουν επίσημα αποσυρθεί οι υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Στην χτεσινή του δήλωση στα ΜΜΕ έκανε και πάλιν αναφορά στις υποχωρήσεις του, οι οποίες θεωρούνται ως μη γενόμενες, λόγω της στάσης της Τουρκίας. Αλλά αυτά είναι “λόγια του αέρα”. “Τα γραπτά μένουν” και το μόνο γραπτό που υπάρχει είναι οι δύο επιστολές με τις νέες τεράστιες υποχωρήσεις του.

Την ώρα που το κατοχικό καθεστώς στην πράξη επιχειρεί να πολώσει το κλίμα, επιβάλλοντας δασμούς στα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι δυνατό να μιλά αόριστα για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ας μας εξηγήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – όταν πάψει να σνομπάρει το Εθνικό Συμβούλιο – ποια είναι τα μέτρα που εισηγείται, προκειμένου να υπάρξουν τοποθετήσεις επ’ αυτών. Για εμάς, είναι λάθος να υιοθετηθεί οποιαδήποτε ρύθμιση θα λειτουργεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοηθητικά προς την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Αντίθετα, με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη πραγματικής εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ

>> Κατεχόμενα: Δασμούς στα αγαθά ΟΗΕ για εγκλωβισμένους!

3 thoughts on “Το κατοχικό καθεστώς επιβάλλει δασμούς και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει ΜΟΕ, λένε οι Οικολόγοι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: