ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΡΕΖΙΛΙ! “H πιο βρόμικη Greek taverna στην Αγγλία και τον κόσμο”!

Ειδικό κλιμάκιο βρήκε περιττώματα ποντικών και αυγά από κατσαρίδες.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Evening Standard» για ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο: Ντιπ ταχινιού με σκουληκόμυγες, πάγκοι εργασίας και πατώματα κουζίνας γεμάτα περιττώματα ποντικών και αυγά από κατσαρίδες είναι τα ευρήματα των υγειονομικών Αρχών, που εξασφάλισαν σε ελληνική ταβέρνα στην περιοχή Bayswater του Νοτίου Λονδίνου τον τίτλο της πιο βρόμικης στον κόσμο, όπως αναφέρουν τα σχετικά αγγλικά δημοσιεύματα.

Οταν το ειδικό κλιμάκιο έκανε έφοδο στη Zorba’s Greek Taverna δεν ήξεραν τι να πρωτοκαταγράψουν από αυτά που αντίκριζαν με αηδία. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Evening Standard», ωμό κρέας φυλασσόταν στο βρόμικο πάτωμα ενός ψυγείου, ενώ υπήρχαν βρόμικα δοχεία φαγητού χωρίς αναγραφόμενες ημερομηνίες λήξης. Στο ψυγείο εντοπίστηκαν παγωμένο αίμα και μια μηχανή κιμά γεμάτη από περιττώματα ποντικών!

Οσο για την ψησταριά και τον φούρνο μικροκυμάτων, αυτά ήταν καλυμμένα με παχύ στρώμα λίπους. Ο 60χρονος σεφ της ταβέρνας Παύλος Πίττας παραδέχθηκε την αμέλειά του στην τήρηση βασικών υγειονομικών κανόνων, που έκαναν τo φαγητό το οποίο σέρβιρε η ταβέρνα «ακατάλληλο για κατανάλωση από ανθρώπους». Η δικαστής Μαργκό Κόλμαν καταδίκασε τον Πήττα σε επ’ αόριστον απαγόρευση να διοικεί εστιατόρια, λέγοντας ότι η ταβέρνα του είναι «ένα από τα πιο βρόμικα εστιατόρια που έχω δει», και σε πρόστιμο ύψους 12.800 λιρών (14.456 ευρώ).

Στο TripAdvisor, το 67% των 193 χρηστών που έχει βαθμολογήσει την ταβέρνα την έχει χαρακτηρίσει απαίσια. Ενας από αυτούς κάνει λόγο για «το πιο βρόμικο εστιατόριο που έχω δει στον κόσμο» και «τρομακτικό και επικίνδυνο μέρος για να φας». Αλλος αναφέρει ότι τον υποδέχθηκε άκεφα ένας σεφ με βρόμικη ποδιά, που ούρλιαζε όλο το βράδυ στους υπαλλήλους του.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

TRIP ADVSOR: Zorba’s Greek Taverna

36 Leinster Terrace | Paddington, London W2 3ET, England [+44 20 7262 5358]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.