Έρευνα για αγορά μαρμάρων από τα κατεχόμενα για μνημεία διέταξε το υπουργείο Άμυνας

A child visits the graves of Greek and Cypriot soldiers killed in the 1974 Turkish invasion of Cyprus, at the Tymvos Macedonitissas military cemetery in Nicosia, Cyprus.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το θέμα της χρήσης μαρμάρων από τα κατεχόμενα σε μνημεία, όπως στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. 

Το θέμα τέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι λήφθηκε η διαβεβαίωση από τον Υπουργό Άμυνας ότι έχει διαταχθεί να γίνει συγκεκριμένη έρευνα.

Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να διακριβωθούν οι λόγοι, τα αίτια ή η όποια ασάφεια υπάρχει στη νομοθεσία, που επέτρεψαν στο συγκεκριμένο επιχειρηματία ή στον ανάδοχο του έργου να χρησιμοποιήσει για αυτή την περίπτωση υλικά από τα κατεχόμενα.

Εξέφρασε παράλληλα πρόθεση, εφόσον διαπιστωθούν αυτές οι αδυναμίες, να απαλειφθούν μέσα από προτάσεις νόμου ή νομοσχέδια που θα ζητηθούν.

Αναφερόμενος στη χρήση των υλικών από τα κατεχόμενα, ο κ. Σιζόπουλος είπε τέλος ότι το ζήτημα είναι άκρως απαράδεκτο, όχι μόνο από ηθικής αλλά και από οικονομικής πλευράς.

ΚΥΠΕ

>>> Χρηματοδοτήσαμε την κατοχή και με τους τάφους των ηρώων, βρε αφιλότιμοι;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.