Επισήμως ρωσικό κόμμα στην Κύπρο

Το κόμμα δημιουργήθηκε από Ρώσους που έχουν αποκτήσει τη Κυπριακή υπηκοότητα, πολλοί εκ των οποίων έκαναν χρήση νομοθεσίας που επιτρέπει την απόκτηση ιθαγένειας – Πρόκειται για μεγάλο αριθμό Ρώσων ολιγαρχών που έχουν την βάση των δραστηριοτήτων τους στη Κύπρο.

Το Κυπριακό υπουργείο εσωτερικών ενέκρινε την εγγραφή του ρωσικού κόμματος με τίτλο «Εγώ ο Πολίτης» και σύντομα αναμένεται να γίνει και η δημοσιοποίηση των θέσεων και των στόχων του. Το κόμμα αρχικώς δημιουργήθηκε από Ρώσους που έχουν αποκτήσει τη Κυπριακή υπηκοότητα, πολλοί εκ των οποίων έκαναν χρήση νομοθεσίας που επιτρέπει την απόκτηση ιθαγένειας στη βάση του ύψους καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες (€2,5 εκ ευρώ) και αγοράς οικίας αξίας 500.000 ευρώ. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό Ρώσων ολιγαρχών που έχουν την βάση των δραστηριοτήτων τους στη Κύπρο.

Το κόμμα θα είναι ανοικτό και σε Κύπριους και άλλους ευρωπαίους πολίτες και θέτει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής, όπως τουλάχιστον αναφέρουν εκπρόσωποι του.

Εν τω μεταξύ το θέμα της παραχώρησης κυπριακής υπηκοότητας σε ξένους στην βάση καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς έτυχε «αξιοποίησης» από το ψευδοκράτος για να δικαιολογήσει την δική του παράνομη παροχής λεγόμενης υπηκοότητας σε Τούρκους εποίκους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.