Ο Κόρμπιν ζητά από τη Μέι να «παραμερίσει» και να αφήσει την κυβέρνηση στους Εργατικούς

«Είμαστε οι εν αναμονή κυβέρνηση», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών τονίζοντας ότι το κόμμα του «ανεβαίνει σε κάθε μεριά της Βρετανίας» και χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Μέι «συνασπισμό του χάους».

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, έκλεισε το συνέδριο του κόμματος στο Μπράιτον με μια έκκληση στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να κάνει στην άκρη, αλλά και καλώντας τους Εργατικούς να προετοιμαστούν να αναλάβουν την κυβέρνηση της Βρετανίας.

Μετά το τετραήμερο συνέδριο που παγίωσε τη θέση του ως ηγέτη μιας «σοσιαλιστικής αναβίωσης» στη Βρετανία, ο Κόρμπιν υποσχέθηκε μια ριζοσπαστική αριστερή ατζέντα που περιλαμβάνει τον κρατικό έλεγχο των σιδηροδρόμων, εταιριών ενέργειας και παρόχων νερού, μεταδίδει το Bloomberg.

«Συναντιόμαστε εδώ αυτή την εβδομάδα ως ένα ενωμένο κόμμα που ανεβαίνει σε κάθε μεριά της Βρετανίας», δήλωσε ο Κόρμπιν στη σημερινή του ομιλία, προσθέτοντας πως «έχουμε γίνει η εν αναμονή κυβέρνηση».

Οι καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις των Εργατικών στις εκλογές του Ιουνίου, με τις οποίες το κόμμα εξάλειψε την πλειοψηφία της Τερέζα Μέι, συνιστούν την αφετηρία για μια εκλογική νίκη, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές, υποστήριξε ο Κόρμπιν.

Η Μέι, κυριευμένη από διχασμούς στους κόλπους των Συντηρητικών για το Brexit και αποδυναμωμένη από την αποτυχία της να κερδίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πρέπει να ζητήσει εκλογές μέχρι το 2022, αλλά μπορεί να μην είναι ικανή να κρατήσει την κυβέρνησή της μέχρι τότε.

«Κρατιούνται από μια κλωστή», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών, συμπληρώνοντας πως «είναι μια αδύναμη και διχασμένη κυβέρνηση χωρίς σκοπό».

Μεταξύ άλλων, ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μει «συνασπισμό του χάους» και υποστήριξε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι και οι Tories ξεκάθαρα δεν είναι. Σαφέστατα δεν είναι ισχυροί και σε καμία περίπτωση δεν είναι σταθεροί».

Οι Εργατικοί αφήνουν παράθυρο σε νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο υπαρχηγός των Εργατικών Tom Watson [αριστερά] επέμεινε ότι πολιτική των Εργατικών παραμένει να διασφαλιστεί μια «έξοδος από την ΕΕ» – με βάση το δημοψήφισμα του περασμένου έτους – αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «αλλαγή πλεύσης».

Ο υπαρχηγός των Εργατικών Τομ Γουάτσον υπαινίχθηκε ότι το κόμμα του μπορεί να υποστηρίξει ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, λέγοντας: «Δεν το αποκλείουμε».

Ο Τόμ Γουότσον επέμεινε ότι πολιτική των Εργατικών παραμένει να διασφαλιστεί μια «έξοδος από την ΕΕ» – με βάση το δημοψήφισμα του περασμένου έτους – αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «αλλαγή πλεύσης».

«Πρέπει να δούμε πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις… Επομένως, δεν το αποκλείουμε» είπε στην εφημερίδα Birmingham Mail, πριν προσθέσει: «αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο».

Σημειώνεται ότι και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, μέλος των Εργατικών, επίσης ενίσχυσε τις ελπίδες των οπαδών του «Bremain», δηλώνοντας ότι μπορεί να ασκήσει πιέσεις στο κόμμα για ένα νέο δημοψήφισμα. 

«Το επόμενο πρόγραμμα του Εργατικού Κόμματος, αν υπάρξουν πρόωρες εκλογές, θα μπορούσε να επιτρέψει στους ψηφοφόρους να αποδεχθούν οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit – ή να επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΕ» δήλωσε ο κ. Kαν.

>>> Είτε με Remain, είτε με Brexit, η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται

One thought on “Ο Κόρμπιν ζητά από τη Μέι να «παραμερίσει» και να αφήσει την κυβέρνηση στους Εργατικούς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.