Πώς σχολίασε ο Guardian τα πανό για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Τον γύρο του κόσμου έκανε η ενέργεια των φίλων του ΑΠΟΕΛ, στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με την Τότεναμ, με την ανάρτηση πανό με τα οποία υποστήριξαν το πάγιο αίτημα των ελλαδικών κυβερνήσεων και του ελληνικού λαού για επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα.

«Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί» και Δώστε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα» έγραφαν τα πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην Νότια κερκίδα.

Η The Guardian σχολιάζει το περιστατικό ως εξής: «Χθες το βράδυ στην Κύπρο, βλέποντας την ομάδα τους να υποκύπτει στον Χάρι Κέιν που πέτυχε χατ τρικ στη συνάντησή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ελληνοκύπριοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ σήκωσαν δύο πανό που έγραφαν: «Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί» και Δώστε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα». Τα εν λόγω μάρμαρα είναι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που αφαιρέθηκαν από τον Παρθενώνα το 1801 από τον Θωμά Μπρους, τον κόμη του Έλγιν, και επέστρεψαν στο Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα, αυξάνοντας την ελληνική εθνική οργή».

Συνεχίζοντας, ο αρθρογράφος αναφέρει άλλα περιστατικά που οι οπαδοί θέλησαν να περάσουν διάφορα μηνύματα. Όπως τον περασμένο Αύγουστο οι οπαδοί της Λέγκιας που ανάρτησαν πανό για την εξέγερση στην Βαρσοβία το 1944. Στο πανό υπήρχε ένας γερμανός στρατιώτης με ένα πιστόλι στο κεφάλι ενός παιδιού.

Τον γύρο της Ελλάδας το πανό των «πορτοκαλί» για τα κλεμμένα μάρμαρα

Μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει η κίνηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ για τα κλεμμένα μάρμαρα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τότεναμ, από τα ελλαδικά μέσα.

Συγκεκριμένα, οι «πορτοκαλί» στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σήκωσαν πανό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί» και «Φέρτε τα μάρμαρα πίσω», ανέγραφαν τα πανό που σήκωσαν οι «γαλαζοκίτρινοι», με τους οπαδούς στο ΓΣΠ να στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τους Άγγλους.

One thought on “Πώς σχολίασε ο Guardian τα πανό για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.