Τα σχολικά βιβλία έφτασαν στο Ριζακάρπασο, λένε οι κατακτητές

Τα σχολικά βιβλία έφθασαν χωρίς πρόβλημα στο δημοτικό και το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» που κάνει λόγο για προσπάθεια της «ε/κ διοίκησης», όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία, προσφεύγοντας στα ψέματα, να αμαυρώσει τους «θεσμούς» των Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντικρίζουν με λύπη τη δήλωση περί παρεμπόδισης των βιβλίων για τα εν λόγω σχολεία και «είναι ντροπιαστικό να γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι μαθητές είναι όμηροι για να υπάρξουν πολιτικά οφέλη».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συνηθισμένη διαδικασία κάθε χρόνο για τα βιβλία είναι ότι μέσω των ΗΕ μεταβιβάζονται στο «υπουργείο εξωτερικών» όπου «τα αρμόδια τμήματά μας τα ερευνούν». Αναφέρει ότι στο «υπεξ» έφτασαν 107 βιβλία για το δημοτικό, 149 για το γυμνάσιο και το λύκειο, 23 βιβλία αγγλικών, 3 γαλλικών. Σε 3 βιβλία του δημοτικού και 5 γυμνασίου/λυκείου, προστίθεται, «το περιεχόμενο κρίθηκε προβληματικό» καθώς περιείχε εκφράσεις «που υποκινούν αισθήματα έχθρας και είναι αντίθετα προς την ιδέα της ειρηνικής διαβίωσης με ανεκτικότητα».

Με το αίτημα τα βιβλία αυτά να επανεξεταστούν και να αλλάξουν οι εκφράσεις ώστε να είναι θετικές ως προς τον αμοιβαίο σεβασμό των «λαών», όπως γράφει, τα βιβλία στάληκαν πίσω μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. «Σήμερα ωστόσο τα εν λόγω βιβλία παραδόθηκαν χωρίς πρόβλημα από τα ΗΕ στο ε/κ δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο στο Ριζοκάρπασο».

Είναι ντροπιαστικό το ε/κ Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει η ανακοίνωση του «υπεξ», να προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά οφέλη, παρουσιάζοντας τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου ως ομήρους, εκμεταλλευόμενο ακόμα και το θέμα της εκπαίδευσης προς τους μαθητές του δικού του «λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί το «υπουργείο εξωτερικών».

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι λόγω της αρνητικής στάσης του Υπουργείου Παιδείας το αίτημα για τη δημιουργία τ/κ σχολείου για τους Τ/κ μαθητές έμεινε χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΥΠΕ

>>> Οι λινοπάμπακοι απαγόρευσαν 8 βιβλία για τα σχολεία των εγκλωβισμένων

One thought on “Τα σχολικά βιβλία έφτασαν στο Ριζακάρπασο, λένε οι κατακτητές

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.