Χάος στα αεροδρόμια του πλανήτη: Κατέρρευσαν τα συστήματα check-in σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία

ΘΕΛΑΝΕ Mictosoft Windows και όχι Apple ή Linux…

Χάος έχει προκληθεί στα αεροδρόμια όλου του πλανήτη από λογισμικό λάθος στο σύστημα που χρησιμοποιούν πολλές αεροπορικές εταιρείες για το check-in των επιβατών.

Οπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, προβλήματα έχουν καταγραφεί στο Χίθροου και στο Γκάτγουικ του Λονδίνου, στο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, στο Σάνγκι της Σιγκαπούρης, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη Ζυρίχη, στη Μελβούρνη, στο Ρίγκαν της Ουάσινγκτον, στο Χανέντα του Τόκιο και στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, καθώς 125 εταιρείες χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό για το check-in. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα αεροδρόμια, δεν αντιμετωπίζουν δηλαδή αυτά το πρόβλημα, αλλά το λογισμικό για το check-in, το οποίο ανήκει στις εταιρείες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Οι επιβάτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν και σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το πρόβλημα στο check-in φαίνεται να έχει επηρεάσει πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Αποτέλεσμα όλου αυτού του προβλήματος ήταν να παρατηρηθούν καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις, έως και δύο ώρες, όπως στα αεροδρόμια της Βαλτιμόρης και στο Τσανγκί της Σινγκαπούρης. Στην Αθήνα οι καθυστερήσεις δεν ξεπέρασαν το τέταρτο.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, πάντως, το πρόβλημα στο λογισμικό άρχισε να δείχνει σημάδια εκτόνωσης, καθώς επανέρχεται σταδιακά το check-in.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.