ΑΓΓΛΙΑ: Μητέρα και κόρη αποφοιτούν την ίδια μέρα από το πανεπιστήμιο και όλοι νομίζουν πως είναι αδερφές

Μια 22χρονη [δεξιά] μοιράστηκε τη συγκίνηση της αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο μαζί με τη μητέρα της [αριστερά] η οποία πήρε κι εκείνη το πτυχίο της. Στο κέντρο η περήφανη γιαγιά.

Θυμάστε τη μέρα που αποφοιτήσατε από το πανεπιστήμιο; Μέσα στην μακριά σας τήβεννο, με το πτυχίο στο ένα χέρι και μια ανθοδέσμη στο άλλο, έτοιμη να διοχετεύσετε την όρεξη και τις γνώσεις σας στην αγορά εργασίας και να τις μετατρέψετε σε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Συναισθήματα που κάθε απόφοιτος, πάνω-κάτω, νιώθει. Όλα αυτά συνέβησαν και στην 22χρονη.

Ταυτόχρονα όμως και στην 57χρονη μαμά της η οποία αποφοίτησε την ίδια μέρα με εκείνη από το πανεπισμιο του Swansea. Και λίγο η ομοιότητα τους, λίγο η παρόμοια ενδυμασία, λίγο τα καλά γονίδια της Suzanne, μητέρα της Μelissa, ολοι πίστεψαν πως πρόκειται για την αδερφή της.

Το καλύτερο όμως σε αυτή τη σχέση μητέρας-κόρης είναι πόσο θαυμάζουν και πόσο περήφανες νιώθουν η μία για την άλλη.

«Προφανώς αυτό είναι πολύ κολακευτικό για μένα», δηλώνει η Suzanne [αριστερά]. «Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι γνώμη έχει η Melissa γι’ αυτό! Όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο μου μοιάζει».

«Είναι απίθανη για την ηλικία. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο χρονών είναι», επιβεβαιώνει η Meliisa. «Και, ναι, προφανώς μας λένε αδερφές», συμπληρώνει. «Οι εκφράσεις και οι κινήσεις μας μοιάζουν πολύ». 

Το ακόμα καλύτερο είναι πως δεν είχαν καμία ιδέα ότι θα αποφοιτούσαν την ίδια μέρα. Μαζί τους ήταν και η 91χρονη γιαγιά της Melissa και μητέρα της Suzanne για την οποία πρέπει να ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της.

Και μετά την αποφοίτηση, τι;

Η Μelissa η οποία σπούδασε Αγγλική Φιλολογία θα περάσει τον επόμενο ένα χρόνο ταξιδεύοντας ενώ η Suzanne θα ξεκουραστεί, αφού αυτό είναι το δεύτερο πτυχίο της. Το πρώτο είναι πάνω στην ψυχολογία το οποίο και απέκτησε όταν η Melissa ήταν 16 χρονών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.