Η σιωπή Ακιντζί γεννά ερωτήματα στα κατεχόμενα

Η ψευδοκυβέρνηση Οζγκιουργκιούν-Ντενκτάς δείχνει να έχει τον πλήρη έλεγχο των εξελίξεων στα κατεχόμενα και να λαμβάνει σειρά αποφάσεων χωρίς να λαμβάνει ποσώς υπόψη τον, κατά τα άλλα, «πρόεδρο» Μουσταφά Ακιντζί.

Η αποφάσεις που λαμβάνει συνεχώς η ψευδοκυβέρνηση προκαλούν αντιδράσεις ανάμεσα στους Τ/κ οι οποίοι αναζητούν τον Μ. Ακιντζί προκειμένου να πάρει θέση και να πιέσει τα πράγματα. Όπως για παράδειγμα στο θέμα της επιβολής «δασμών» για τα προϊόντα που μεταφέρονται από τις ελεύθερες περιοχές προς τους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε από πλευράς Τουρκοκυπρίων κινητοποίηση προκειμένου ο Μ. Ακιντζί να τοποθετηθεί στο θέμα των «δασμών» πλην όμως μέχρι στιγμής και λόγω της απουσίας του στην Αμερική δεν υπήρξε καμιά αναφορά από μέρους. Η μη τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο θέμα γεννά πάντως αρκετά ερωτήματα καθώς υπάρχει, από πολλούς, η εντύπωση πως εσκεμμένα θέλει να αποφύγει όξυνση με την ψευδοκυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και σε πλήρη συνεννόηση με την Άγκυρα.

Η ψευδοκυβέρνηση προσπαθεί τώρα να καλύψει την παράνομη παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σε Τούρκους πίσω από την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να παραχωρεί την κυπριακή υπηκοότητα σε πολίτες τρίτων χωρών κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.

Ανδρέας Πιμπίσιης, “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.