Ν.Παπαδόπουλος: Η νέα στρατηγική για ΚΔ και λύση

Με το κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή-Αξιοπιστία-Ελπίδα», ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, το πρωί της Παρασκευής.

Στην εισαγωγική του ομιλίας, ο κύριος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η αναλυτική παρουσίαση της Νέας Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, συνιστά κομβικής σημασίας αλλαγή στον τρόπο που «προσεγγίζουμε το ρόλο και τη λειτουργία της πολιτικής στη χώρα μας. Αντί για συσκότιση, μυστική διπλωματία και επιλεκτική ενημέρωση μίας μικρής ομάδας ατόμων, προχωρούμε με μια πλήρη και αναλυτική παρουσίαση στόχων και μέσων που υπηρετούν την επίτευξη τους, σε όλους τους πολίτες».

Επιπρόσθετα, είπε ότι «αντί για θολές προσεγγίσεις και εποικοδομητική ασάφεια, που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου εποικοδομητική, παρουσιάζουμε ξεκάθαρους στόχους, συγκεκριμένες προτάσεις και σαφείς προσανατολισμούς. Αντί για επίπλαστα διλήμματα ονοματολογίας, καταγράφουμε καθαρές τοποθετήσεις ουσίας».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ακόμη ότι η συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού «που θέλουμε, για την τακτική της διεκδίκησης της λύσης αυτής, για το πως θα χειριστούμε κρίσιμες γεωστρατηγικές παραμέτρους, αλλά και για το ποια θέλουμε να είναι η θέση της χώρας μας στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, αφορά κάθε συνειδητό πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται ασφαλώς για μία συζήτηση σύνθετη και πολυεπίπεδη. Κυπριακό, ασφάλεια, ενέργεια, εξωτερική πολιτική».

«Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, παρουσιάζουμε αναλυτικά την πρόταση μας, τώρα», είπε, επειδή «θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της και να υπάρχει ικανός χρόνος προκειμένου να συζητηθεί. Για τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τις δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, η Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, προϋπόθεση για λύση που θα κρατήσει στο χρόνο και μέσο προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και όρο επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

2 thoughts on “Ν.Παπαδόπουλος: Η νέα στρατηγική για ΚΔ και λύση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.