Απαντά στις επικρίσεις για τη νέα στρατηγική ο Παπαδόπουλος: “Αναμενόμενες”!!!

«Πρέπει να σταματήσουμε την αφέλεια και τους ρομαντισμούς»

Η επιλογή των επερχόμενων προεδρικών εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε τις υποχωρήσεις ή αν θα προχωρήσουμε με νέα στρατηγική,  ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος θεωρεί αναμενόμενες τις επικρίσεις που ακούστηκαν μετά την παρουσίαση της στρατηγικής του στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας, το πρωί στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “αντί της συσκότισης και της μυστικής διπλωματίας, εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα δημόσιο διάλογο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό” και πρόσθεσε ότι “για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη πρόταση, για μια στρατηγική όχι μόνο για το Κυπριακό, αλλά για την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Κληθείς να τοποθετηθεί σε επικρίσεις πως η στρατηγική που παρουσίασε δεν έχει να πει κάτι καινούργιο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε πως “κάτι πρέπει να πουν και είναι επόμενο και αναμενόμενο, αλλά νομίζω ότι όποιος διαβάζει την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει και μπορεί οποιοσδήποτε να τη  βρει στην ιστοσελίδα μας, θα διαπιστώσει ότι προτείνουμε σωρεία συγκεκριμένων μέτρων που θα προκαλέσουν πολιτικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία, στο ψευδοκράτος, στους αξιωματούχους του ψευδοκράτους αλλά και αντίστροφα, και συγκεκριμένα μέτρα για να δώσουμε κίνητρα επανενσωμάτωσης των Τουρκοκυπρίων  στην Κυπριακή Δημοκρατία”.

Η επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ απλή, σημείωσε, λέγοντας πως “είτε να προχωρήσουμε με νέες υποχωρήσεις, όπως θέλουν οι κύριοι Αναστασιάδης και Μαλάς, είτε να προχωρήσουμε με μια νέα στρατηγική, κι εμείς επιλέγουμε τη νέα στρατηγική”.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του ψευδοκράτους να επιβάλει από αύριο “δασμούς” σε προϊόντα που προορίζονται για τους εγκλωβισμένους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτές οι ενέργειες, όπως πολλές άλλες, είναι ενδεικτικές της προκλητικής τουρκικής αδιαλλαξίας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

“Δεν ενδιαφέρει την Τουρκία το καλό κλίμα, αυτό που την ενδιαφέρει είναι να επιβάλει τη δική τη βούληση και γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική”, είπε και πρόσθεσε ότι “πρέπει να σταματήσουμε την αφέλεια και τους ρομαντισμούς, γιατί δεν είναι με τις μαγικές γενναιόδωρες προσφορές και τις υποχωρήσεις που θα λύσουμε το Κυπριακό, αλλά με μια διεκδικητική πολιτική που θα επιφέρει κόστος στην Τουρκία”.

Επέκρινε επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, υπενθυμίζοντας πως οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένουν εδώ και ένα μήνα να υλοποιήσει την υπόσχεση του “να δώσει  τα έγγραφα που έχει η τουρκική πλευρά αλλά και μια συγκεκριμένη ελίτ πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων”.

“Θα επαναλάβουμε τις δικές μας θέσεις, θα παρουσιάσουμε για ακόμα μια φορά τις δικές μας προτάσεις για τη νέα στρατηγική αλλά δεν τρέφουμε ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα πεισθεί ο Πρόεδρος για την αποτυχία της πολιτικής του”, συμπλήρωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.