Ν.Παπαδόπουλος: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για ελευθερία της Κύπρου

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 57η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της με στρατιωτική παρέλαση.

Ανακοίνωση με αφορμή της πεντηκοστής έβδομης επετείου από την ανεξαρτησία της Κύπρου εξέδωσε το Εκλογικό Επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Εκλογικό Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή την πεντηκοστή έβδομη επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής Ανεξαρτησίας και της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τιμά αυτούς που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την προάσπιση της πατρίδας μας.

Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59. Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν προασπιζόμενοι την ύπαρξη και την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη διάρκεια της τουρκικής ανταρσίας του 1963-64.  Τιμούμε τους μαχητές της αντίστασης που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, αντιστεκόμενοι στη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974.

Τιμούμε τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια που εργάστηκε σκληρά, μόχθησε, θυσιάστηκε και κατάφερε με θέληση και αποφασιστικότητα να προασπίσει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να την καταστήσει πλήρες και ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε το κράτος μας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

>>> Ν.Παπαδόπουλος: Η νέα στρατηγική για ΚΔ και λύση

One thought on “Ν.Παπαδόπουλος: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για ελευθερία της Κύπρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.