Απίστευτο! Οι Αγγλικανικές Εκκλησίες κατάντησαν champing!

Οι χριστιανοί στην Αγγλία εγκαταλείπουν τις εκκλησίες, όχι μόνο λόγω της αθρώας μτανάστευσης, αλλά και λόγω της ατονίας του χριστιανικού φρονήματος, το οποίο θαωρείται αναχρονιστικό και ξεπερασμένο για τη βρετανική νεολαία. Αποτέλεσμα οι εκκλησίες να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Booton-Norfolk

Όμως η λύση στην οποία κατέληξαν είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενική. Είναι υβριστική. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, όταν η ιερατική ιεραρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να μετατρέψει τις Εκκλησίες σε Champing [συγχώνευση church και camping]!

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το Champing, να πούμε ότι είναι μια μορφή camping αλλά με κάποιες επιπλεόν ανέσεις για αυτούς που θέλουν να έχουν τα προνόμια ενός camping, αλλά μαζί με την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου.

Για το σκοπό αυτό, οι εκκλησίες εκμεταλλευόμενες τη “γοητεία” που ασκούν οι ναοί, προβαίνουν στην ενοικίαση ξύλινων καμπινών “champing”, με κόστος έως και 890 λίρες την εβδομάδα. Αντί να ζητούν από τους φιλοξενούμενους να πιέσουν με έναν υπνόσακο ανάμεσα στα στασίδια, οι εκκλησίες θα εγκαταστήσουν πολυτελείς ξύλινες καμπίνες, ακόμη και σε κτίρια όπου εξακολουθούν να γίνονται συχνές λειτουργίες.

Αυτές οι ξύλινες κατασκευές, οι οποίες θα μπορούν να αφαιρεθούν, θα μπορούν επίσης, να φιλοξενήσουν έως έξι άτομα και θα είναι εξοπλισμένες με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, δωρεάν wi-fi, υπερσύγχρονες κουζίνες, σαλόνι και μπάνιο, καθώς και υποδαπέδια θέρμανση και ξυλόσομπες.

Η Ruth Knight, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής για την Εκκλησία της Αγγλίας, δήλωσε: «Στοχεύουμε στις μικρές, αρκετά απομονωμένες εκκλησίες που δεν έχουν κοινότητα γύρω τους για να μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ώστε να συντηρήσουν το κτίριο».

Οι εκκλησίες στην ύπαιθρο ήταν, όπως είπε, “ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μας εγκαταστάσεις αρχιτεκτονικής κληρονομιάς” όπως επίσης και ως «πόροι της κοινότητας». Πρόσθεσε επίσης: “Ελπίζουμε ότι θα πιάσει. Ανταποκρίνεται άλλωστε, σε μια ανάγκη.”

Οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα κράτησης για μέρες ή ακόμα κι εβδομάδες, απολαμβάνοντας την αποκλειστική χρήση των ιστορικών κτιρίων. Αλλά σε εκκλησίες που θα γίνεται η  Κυριακάτικη  Λειτουργία, οι διαμονές τους θα πρέπει να προσαρμόζονται, ώστε να αποφευχθεί να συμπέσουν με λειτουργίες ή γάμους.

Ωστόσο, πολλοί έχουν επικρίνει το σχέδιο. Ο πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, ο Λόρδος Tebbit, δήλωσε: “Δεν νομίζω ότι μια εκκλησία είναι ένα κατάλληλο μέρος για μια τόσο κοσμική χρήση όπως αυτή, και φυσικά όχι όταν εξακολουθεί να είναι μια εκκλησία σε λειτουργία”.

Ο Anthony Kilmister, πρόεδρος της αγγλικανικής ένωσης, πρόσθεσε: “Αυτό έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει την ατμόσφαιρα προσευχής πολλών εκκλησιών.

 «Καταλαβαίνω την ανάγκη για χρήματα στην τράπεζα, αλλά το πνευματικό ήθος αυτών των κτιρίων πρέπει να διατηρηθεί. Αυτό το σχέδιο παραπάει μακριά. “

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι λένε ότι, ανάλογα με το μέγεθος της εκκλησίας, το διαμέρισμα θα μπορούσε να κατασκευαστεί αρκετά μακριά από το άγιο βήμα για να επιτρέψει τη συνέχιση του χώρου της λειτουργίας.

Please be seated and tell us your sins!

Η κίνηση αυτή ονομάστηκε “champing”!!! Δηλαδή το βασικό κάμπινγκ στις εκκλησίες που δεν χρησιμοποιούνται και αξιοποιεί την αυξανόμενη δημοτικότητα του, βλέποντας τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 300% φέτος!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.