Συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου – Γιώργου Σταθάκη στην Αθήνα

Την ανάγκη εμβάθυνσης και ενίσχυσης των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας Γιώργο Σταθάκη.

Η συνάντηση, που έγινε στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Αθήνα, ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική, αλλά και ουσιαστική, καθώς για πέραν της μίας ώρας, συζητήθηκαν ζωτικής σημασίας πτυχές της ενεργειακής προοπτικής των δύο χωρών.

Στη δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε τη σημασία των ενεργειακών εξελίξεων στις οποίες εμπλέκονται η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον κ. Παπαδόπουλο σήμερα, να συζητήσουμε θέματα που είναι στον τομέα μου, τα ενεργειακά, στα οποία, όπως όλοι γνωρίζετε, η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται εν μέσω πολύ σημαντικών εξελίξεων. Να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά τις ταυτόσημες απόψεις που έχουμε για τον τόσο κρίσιμο αυτόν τομέα, στον οποίο Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να παίξουν στρατηγικό και καθοριστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, πάντα ως δυνάμεις ασφάλειας και σοβαρών οικονομικών προοπτικών για τις δύο χώρες μας», είπε ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σταθάκη για την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόνισε τα εξής:

«Πράγματι, Ελλάδα και Κύπρος έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο στον τομέα της ενέργειας και θεωρώ ότι η εμβάθυνση και η ενίσχυση αυτών των σχέσεων συνεργασίας θα βοηθήσει τις χώρες μας να προωθήσουν όχι μόνο την ευημερία στην Κύπρο και την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα διάδρομο ενεργειακό από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα προωθήσουν την ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγυπτο και τις επαφές που πραγματοποίησε εκεί. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τη σημαντικότητα της προοπτικής του σχεδίου EAST MED, για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέση με την οποία ο κ. Σταθάκης συμφώνησε πλήρως.

Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Σταθάκης διακήρυξαν με αποφασιστικότητα ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ενεργειακών τους σχεδιασμών, όποιες και να είναι οι αντιδράσεις από την Τουρκία. 

One thought on “Συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου – Γιώργου Σταθάκη στην Αθήνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.