ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Καψόνι» σε επιβάτες Τύμπου τα βρετανικά μέτρα ασφαλείας

Και ο Κασουλίδης ταξιδεύει με το χαβά του… Κάθε λιμάνι και καϋμός… εεε χαβάς!

Εκστρατεία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών, ξεκίνησαν οι Τ/κ της Αγγλίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για ένα βρετανικό μέτρο ασφάλειας, που προβλέπει πως όλοι οι επιβάτες της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Πήγασος [αλήθεια γιατί επιλέγουν να δίνουν ελληνικά ονόματα σε τουρκικές επιχειρήσεις, όπως εδώ και στην κατεχόμενη Βοκολίδα όπου αποκαλούν το καζίνο τους “Αρτεμις”] που ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου προς το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος μόλις αυτό προσγειωθεί στην Τουρκία και να ξαναπεράσουν όλους τους ελέγχους ασφάλειας.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου του 2017. Προβλέποντας ότι αυτό  το μέτρο θα προσθέσει περισσότερο χρόνο στο ταξίδι, θα ταλαιπωρήσει τους επιβάτες, αλλά και θα αυξήσει τα αεροπορικά ναύλα, τα μέλη του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου συναντήθηκαν με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Μάθιου Κιντ  για να συζητήσουν το όλο ζήτημα.

Τον Ιούνιο, ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους, του Συνδέσμου Τουρκοκυπρίων στο Εξωτερικό (ATCA) Κερέμ Χασάν, έστειλε επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών Chris Grayling, επισημαίνοντας ότι η νέα απόφαση για τα μέτρα ασφάλειας ήταν άδικη, με διακρίσεις και ταλαιπωρεί τους ηλικιωμένους και τους επιβάτες με αναπηρία. Επιπλέον, αυτό που σημειώνεται είναι πως η σχετική απόφαση έπληξε το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αφού οδήγησε αρκετούς επιβάτες να επιλέξουν  τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Στις 11 Ιουνίου, ο Φαχρί Ζιχνί, πρόεδρος της τουρκικής οργάνωσης «Chair of Embargoed!» στο Λονδίνο, διαμαρτυρήθηκε, επίσης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι η ίδια οργάνωση που έστειλε επιστολή προς την Τερέζα Μέι και τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, ζητώντας αναγνώριση των κατεχομένων.

Πάντως, από τον Μάιο, οι Τουρκοκύπριοι του Λονδίνου μάζεψαν 5.000 υπογραφές, ζητώντας την κατάργηση της σχετικής απόφασης από τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, οι Τ/κ ήδη ξεκίνησαν νέα εκστρατεία για μάζεμα ηλεκτρονικών υπογραφών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.