Λήδρα Πάλας – Πέρασαν μόνο τα φάρμακα για τους εγκλωβισμένους!

Η αποστολή τροφίμων στην Καρπασία καταδεικνύει τις προθέσεις των κατοχικών αρχών, αν δηλαδή θα επιβάλουν δασμούς στα υλικά πρώτης ανάγκης που προορίζονται για τους εγκλωβισμένους. Διαδικασία η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το φορτηγό των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει πάει να φορτώσει τις προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους εγκλωβισμένους της χερσονήσου της Καρπασίας από τις Κρατικές Αποθήκες και ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό σήμερα. Για τα φάρμακα, ακολουθείται διαφορετική διαδικασία, αφού παραλαμβάνονται από τον Ερυθρό Σταυρό και μεταφέρονται μέσω ΗΕ στα κατεχόμενα (εικόνα).

Μετά από κάποια καθυστέρηση, το φορτηγό με τα φάρμακα βρίσκεται καθ’ οδόν για το Ριζοκάρπασο, όπως μας ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή. Αναμένεται ενημέρωση από τα ΗΕ.

Η διαδρομή, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και 43 χρόνια, προβλέπει μετά το οδόφραγμα πρώτη στάση στην Αγία Τριάδα κι ακολούθως στην πλατεία του Ριζοκαρπάσου όπου βρίσκεται και ο κύριος όγκος των εγκλωβισμένων. Τα κιβώτια αναγράφουν πάνω τους και τον παραλήπτη τους: Ένα για κάθε νοικοκυριό. Αφού σταματήσει, το φορτηγό ξεφορτώνεται και η κάθε οικογένεια παίρνει το δικό της κιβώτιο. Σε αυτό περιλαμβάνονται τρόφιμα, γκάζι, καθαριστικά προϊόντα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για ένα νοικοκυριό.

>>> Κατοχικό καθεστώς: Στόχος του η πλήρης απαγόρευση αδαμολόγητων

One thought on “Λήδρα Πάλας – Πέρασαν μόνο τα φάρμακα για τους εγκλωβισμένους!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.