Ο πόλεμος της Τουρκίας στην Κύπρο είναι ιερός: Από το 1964 δρούν οι τζινχαντιστές στο νησί

Αν έχετε κότσια κλείστε τα οδοφράγματα! Μας εκβιάζουν οι πανικόβλητοι λινοπάμπακοι…

Γράφει ο Μάριος Ευρυβιάδης 

Ο πρώτος τη τάξη επαΐων σύμβουλος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη τον συμβουλεύει και συμβουλεύει και τους ξένους επισκέπτες που μας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, πως το Ισλάμ δεν απειλεί την Κύπρο και πως, επιπλέον, το Ισλάμ της Κύπρου είναι “μετριοπαθές” και όχι σαλαφιστικό και εξτρεμιστικό. 

Σε αντίθεση, στον “Φιλελεύθερο” της Κυριακής (18 Σεπτεμβρίου 2017), ο πάντοτε καλά ενημερωμένος Κώστας Βενιζέλος γράφει πως στόχος της Τουρκίας είναι η ισλαμοποίηση της Κύπρου, ένα γεγονός που ξεδιπλώνεται  μπροστά μας με τις δεκάδες σουννιτικά τζαμιά που ξεφυτρώνουν παντού στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Και ο Ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας μας θυμίζει πως μια και μόνο είναι η έννοια του: “Ισλάμ, Ισλάμ, Ισλάμ”.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ισλάμ  κρούω εδώ και χρόνια. Δυστυχώς δεν βρίσκω ανταπόκριση και για τον επιπλέον λόγο πως δεν είναι “πολιτικά ορθό” να εγείρεται ένα τέτοιο ζήτημα. Προφανώς οι επαΐοντες  θεωρούν το ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας.

Παραδέχομαι πως έχω και εγώ υποτιμήσει το ζήτημα του Ισλάμ στην Κύπρο και κυριολεκτικά σοκαριστικά όταν ανακάλυψα πρόσφατα – από ισραηλινές πηγές – πως το χωριό Κόκκινα που οι Τούρκοι μετονόμασαν σε “Erenkoy”, μετά το 1964, σημαίνει “το χωριό των ιεροπολεμιστών”, δηλαδή των τζιχαντιστών, ενώ το 1974 και η Γιαλούσα μετονομάστηκε “Yeni Erenkoy “.

Ας το κατανοήσουμε: το 1964, όπως και το 1974 είχαμε ιερό πόλεμο – Jihad – στην Κύπρο. 

Το ζήτημα έχει μεγάλη σημασία ιστορικά αλλά και πρακτικά. Είναι με τζιχαντιστικά συνθήματα που έσφαζαν τον κόσμο οι Τούρκοι στρατιώτες το 1974, φανατισμένοι από τον κατά άλλα Τουρκικό κεμαλικό νατοϊκό στρατό και με την πίστη πως έτσι θα πήγαιναν στον παράδεισο και θα αμείβονταν με τα 72 ουρί (παρθένες), τα βουνά από πιλάφι, με μέλι και με γάλα της γκαμήλας.

Το γεγονός παραμένει πως ενώ οι Τούρκοι προσέγγιζαν το θέμα και από την πλευρά του Ισλάμ, εμείς αγνοούσαμε παντελώς αυτή του τη δυναμική διάσταση. Επιπλέον υποτιμούσαμε τη δύναμη του Ισλάμ στη Κύπρο με επιφανειακές αναγνώσεις όπως αυτές του επαΐοντα συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ως συνέπεια λειτουργούσαμε κάτω από ένα μεγάλο μειονέκτημα. Βέβαια τις δεκαετίες 1950 και 1960 κυριαρχούσε ο κεμαλικός εθνικισμός και οι κεμαλιστές χρησιμοποιούσαν το Ισλάμ εργαλειακά – όταν π.χ. κατά παραδοχή Τούρκων αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών, βομβάρδιζαν τζαμιά στην Κύπρο για να φανατίσουν τους Τούρκους.

Σήμερα θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας και να εισαγάγουμε το Ισλάμ στους λογαριασμούς μας προτού είναι πολύ αργά, ώστε να μην περιορίζονται οι επιλογές μας. Και το λιγότερο που θα πρέπει να πράξει ο επαΐων σύμβουλος του Προέδρου είναι να δώσει εντολή να γίνουν μελέτες πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση και ο ίδιος  α προβληματιστεί αν θα πρέπει να παραμένει στη θέση του.

Υ.Γ. Αν έχετε κότσια κλείστε τα οδοφράγματα! 

Διαβάζουμε πως υπήρξε μια μίνι διπλωματική κρίση με το Ισραήλ πρόσφατα όταν οι αρχές της Κύπρου απαγόρευσαν σε 32 Ισραηλινούς να περάσουν τα οδοφράγματα για τα κατεχόμενα και τα καζίνα. Παρενέβησαν οι δυο κυβερνήσεις και το θέμα “έληξε” προς το παρόν. Οι Τούρκοι έσχισαν τα ιμάτια τους φωνάζοντας και κραυγάζοντας πως έχαναν λεφτά κλπ. Το γεγονός αυτό δείχνει πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αυξηθεί το κόστος της Τουρκίας και  αυτός είναι να αυξηθεί το κόστος των Τούρκων της Κύπρου, που τρώνε και πίνουν ακατάπαυστα στις πλάτες των Ελλήνων και τους κοροϊδεύουν από πάνω.  

Μια συναφής εξέλιξη είναι και η  πρόσφατη απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει “δασμούς” σε προϊόντα που μεταφέρονται σε εγκλωβισμένους και Μαρωνίτες από τα Ηνωμένα Έθνη. Εδώ έχουμε μια σατραπεία της Άγκυρας που “συμπεριφέρεται” ως κράτος. Αντίθετα έχουμε ένα κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία,  την οποία οι κυβερνώντες θέλουν σώνει και καλά  να το κάνουν να συμπεριφέρεται ως σατραπεία! Λειτουργήστε ως κράτος κύριοι κυβερνώντες και κύριοι βουλευτές. Και αν έχετε κότσια κλείστε τα οδοφράγματα! Ιδού η Ρόδος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μην αναζητείτε τρίτους να βάλουν μπροστά τα δικά σας συμφέροντα. Σε ποιό  πλανήτη ζείτε; 40 συν χρόνια έχουν περάσει. Τι λένε οι πολιτικοί Αρχηγοί; Τι λέει η κυβέρνηση; Τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος; Κανείς  μα κανείς δεν αποτολμά να λάβει θέση. Και θα πρέπει εμείς να “βαΐλίζουμε” (ταΐζουμε) τους Τούρκους εσαεί και να τους πληρώνουμε και χαράτσι.

Πηγή: mignatiou.com

>>> Να κλείσουν, ναι, τα οδοφράγματα της ντροπής!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.