Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι

Κορυφαίας σημασίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και τον απόδημο και Αιγυπτιώτη Ελληνισμό ήταν η χθεσινή επίσημη συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε θερμά δεκτός από τον ηγέτη του μεγαλύτερου αριθμητικά [μουσουλμανικού] κράτους στον κόσμο.

Ο Πατριάρχης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και Ορθοδόξων στη Χώρα του Νείλου, αλλά και εκατομμυρίων Αφρικανών σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον Αιγύπτιο ηγέτη για τους αγώνες της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, για το ιεραποστολικό της έργο, αλλά και να αναφερθεί στις προσπάθειες της Αιγύπτου και του Προέδρου Αλ Σίσι για την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων και την επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που εδρεύει στη Χώρα του Νείλου κάπου 2.000 χρόνια. Μετέφερε επίσης στον Αιγύπτιο Πρόεδρο τα οράματά του και τα σχέδιά του για το μέλλον και τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθειά του, ευχαριστώντας παράλληλα τον αιγυπτιακό λαό που βρίσκεται αυτήν την εποχή ακόμη κοντύτερα στον ελληνικό και κυπριακό λαό, με την τριμερή συνεργασία των τριών ηγετών, του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ήταν και γίνεται πλέον ακόμη περισσότερο μία από τις σημαντικότερες γέφυρες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, την Ευρώπη και την Αφρική, ευαγγελιζόμενος το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και Μουσουλμάνους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Ο Πρόεδρος Σίσι επιθυμεί να αναδείξει την Αλεξάνδρεια ως μέγιστο κέντρο Ελληνισμού!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.