ΕΔΕΚ: “Η κυβέρνηση δεν αφήνει να φανεί η προκλητική συμπεριφορά του ψευδοκράτους!”

“Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη υπαναχώρησε, αποτρέποντας να φανεί εμπράκτως η προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος”, αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της. 

“Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χθες και τα οποία οδήγησαν στη μη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους, σημειώνουμε πως με τη στάση που ακολούθησε η κυβέρνηση ουσιαστικά υπαναχώρησε, αποτρέποντας να φανεί εμπράκτως η προκλητική συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος. Η Κυβέρνηση όφειλε να ασκήσει πιέσεις ώστε να φορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια για να εκτεθεί διεθνώς το κατοχικό καθεστώς.

Η ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος είναι προφανές πως στοχεύει στο να πιστοποιήσει ότι είναι κρατική αρχή προωθώντας την εναλλακτική λύση της δημιουργίας ανεξάρτητου Τουρκικού κράτους στην Κύπρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του λεγόμενου «Υπουργού Εξωτερικών».

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο το οποίο δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθείται από τις κυπριακές κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων, ενισχύονται οι προϋποθέσεις αναγνώρισης ή αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος.

Αυτό το οποίο έπρεπε να έχουν ως βασική ευθύνη τα ΗΕ είναι η εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Με τη συναίνεση όμως της δικής μας πλευράς τα ΗΕ διαδραματίζουν διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις προκλητικές θέσεις του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας και τις υπαναχωρήσεις της δικής μας πλευράς”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Είμαι αισιόδοξος, όποιος έχει παράπονο ας πάει όπου θέλει»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.