Ερώτηση Θεοχάρους σε Κομισιόν για την στάση του ψευδοκράτους έναντι των εγκλωβισμένων

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την στάση του ψευδοκράτους έναντι των εγκλωβισμένων κατέθεσε η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος ‘Αλληλεγγύη’ Ελένη Θεοχάρους. 

“Εδώ και πολύ καιρό το τουρκικό κατοχικό καθεστώς έχει σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην Ε/κ πλευρά. Αυτά που συμβαίνουν με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους είναι ενδεικτικά των τουρκικών σχεδιασμών. Ήδη προέβην χθες σε σχετική καταγγελία με γραπτή ερώτηση μου προς την Κομισιόν.

Η ερώτηση που κατέθεσα είναι η κάτωθι: «Με την αυθαίρετη απόφαση επιβολής δασμών στην ανθρωπιστική βοήθεια (συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και φαρμάκων), που αποστέλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση στους εγκλωβισμένους Έλληνες της Καρπασίας, το κατοχικό καθεστώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά το απεχθές του προσωπείο. Προτίθεται η Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις συνεχιζόμενες βαρβαρότητες του τουρκικού στρατού και των εγκαθέτων του στην Κύπρο;»

Εκτιμώ ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι το τελευταίο αποτρόπαιο βήμα του κατοχικού καθεστώτος και ότι η στάση του θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο απέναντι στους εγκλωβισμένους.

Οι Τούρκοι βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης των στόχων τους, για την εφαρμογή του PLAN B σε περίπτωση που η πλευρά μας δεν συγκατανεύσει στην αποδοχή και των όρων της Τουρκίας που αφορούν την παραμονή του στρατού κατοχής και στην διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων της κατοχικής χώρας.

Ελπίζω ότι δεν θα γυρίσουμε ξανά στις συνομιλίες γονατισμένοι, εκλιπαρούντες και αδύναμοι και με την Τουρκία σε θέση ισχύος.

Έχουμε υπεροπλία έναντι της Τουρκίας όχι στο στρατιωτικό επίπεδο αλλά στο επίπεδο των νομικών όπλων που ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> Συνθλίβουν τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας και ονειρεύονται να γίνουν Μονακό, οι Τουρκοκύπριοι

2 thoughts on “Ερώτηση Θεοχάρους σε Κομισιόν για την στάση του ψευδοκράτους έναντι των εγκλωβισμένων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.