ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Είμαι αισιόδοξος, όποιος έχει παράπονο ας πάει όπου θέλει»

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ!

Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

«Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα», έλεγε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζοντας τους «δασμούς» του κατοχικού καθεστώτος για τους εγκλωβισμένους.

Αλλά, δυστυχώς αυτή ήταν η πραγματικότητα πάντοτε, απλώς φρόντισαν ηγέτες περιωπής να την κρύβουν πίσω από τις μεταξωτές κορδέλες του μομέντουμ και του κλίματος και σιγά-σιγά πίστεψαν κι οι ίδιοι και αρκετός κόσμος, ότι δεν υπάρχει κατοχή, ότι στα κατεχόμενα κάνει κουμάντο ένας καλός και τίμιος Κύπριος, ο Μουσταφά Ακιντζί. Και τώρα, οι ίδιοι καταδικάζουν το καθεστώς γιατί συμπεριφέρεται έτσι κτηνωδώς, για ένα ανθρωπιστικό θέμα, όπως είναι η αποστολή βοήθειας σε μια δράκα ανθρώπους.

Όλη μέρα, μας έλεγαν χτες ότι πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό θέμα και έπαθαν σοκ με την απάνθρωπη συμπεριφορά των «αρχών» του ψευδοκράτους. Μα, τι στο καλό; Πίστεψαν πια τόσο πολύ ότι θα μπορούσαν να εξαφανίσουν τον κατοχικό στρατό και τη σκληρότητα ενός καθεστώτος, που στήθηκε σε κλεμμένες περιουσίες, παριστάνοντας απλά ότι δεν υπάρχει; Τι ανθρωπιστικό πρόσωπο περίμεναν, από κατακτητές της πατρίδας μας, από σφετεριστές ξένης περιουσίας και κλεπταποδόχους; Νόμιζαν ότι εξαφάνιζαν την κατοχή επειδή τη διακοσμούσαν με περγαμηνές καλής θέλησης και διαλλακτικότητας πότε του Ταλάτ και πότε του Ακιντζί; Να που, τώρα, έρχεται ο ίδιος ο Ακιντζί και δηλώνει ότι δεν τον έλαβαν υπόψη. Όπως δήλωνε ότι δεν τον έλαβαν υπόψη κι όταν απαγόρευαν τον εκκλησιασμό στον Άγιο Εξορινό της Αμμοχώστου ή στον Άγιο Μάμα της Μόρφου.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιος εγγυάται ότι θα τον λαμβάνουν υπόψη μετά από τη λύση (αυτόν ή άλλον διαλλακτικό συμπρόεδρο της Κύπρου) αυτοί που ελέγχουν το καθεστώς, οι Τουρκοκύπριοι τσογλάνια της Άγκυρας και οι Τούρκοι λαμόγια του Ερντογάν, που λυμαίνονται επιχειρηματικά και στρατιωτικά τα κατεχόμενα; Με αυτούς τους ανθρώπους θα κτίσουμε κοινό κράτος και όχι με τον Ακιντζί. Και με αυτούς τους ληστές, ακόμα και σήμερα, οι ηγέτες μας δηλώνουν έτοιμοι για νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Δεν έχουν τι άλλο να πουν και επαναλαμβάνουν εαυτούς. Τώρα βλέπουμε στην πράξη την επιτυχία των ΜΟΕ, τα ανοίγματα οδοφραγμάτων, τα θέατρα και τα καραγκιοζλίκια, αλλά δεν μας αρκεί, θέλουμε κι άλλα. Χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι άλλο είναι οι επαφές των ανθρώπων, που επιθυμούν συνύπαρξη κι άλλο τα μέτρα, που προσφέρονται απλόχερα ως φύλλο συκής του κατοχικού καθεστώτος.

«Τέτοιες πράξεις δηλητηριάζουν το κλίμα», έλεγε χτες ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Μα, ποιο κλίμα; Αυτό, που το αποτέλεσμά του είναι να πηγαίνει στην Ουάσιγκτον ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ως «υπουργός εξωτερικών» και να μας κατηγορεί ότι εμείς είμαστε οι κλέφτες; Μιλούσε για το φυσικό αέριο. «Εδώ και χρόνια», έλεγε χτες, «με την εφαρμογή του εμπάργκο διαπράττουν ληστεία, αλλά αυτή τη φορά δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην τους μείνει κανένα κέρδος». Να μην δηλητηριάζουμε το κλίμα, λέει! Ποιο κλίμα; Αυτό, που επιτρέπει στην Ουνφικύπ να κάνει ανακοινώσεις για την εγκληματική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και να λέει ότι είναι «έτοιμη να βοηθήσει τις πλευρές να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση»; Δηλαδή, τι μπορεί να κάνει η ε/κ πλευρά για αμοιβαία αποδεκτή λύση; Να πληρώνει τους δασμούς; Ή να μην στέλνει τίποτα στους εγκλωβισμένους και να τους δίνει λεφτά για να αγοράζουν τα αναγκαία από τα κατεχόμενα; Διότι, ακούστηκε κι αυτό στο παρασκήνιο κι ελπίζω να μην περνά από το μυαλό της κυβέρνησης.

Διαβάζαμε χτες όσα είπε στη Βουλή ο Γιαννάκης Κασουλίδης και νομίζαμε ότι διαβάζαμε κανένα φανταστικό μυθιστόρημα. Το νερό, έλεγε, στα κατεχόμενα δόθηκε σε εταιρείες υπόπτου σχέσης με τον περίγυρο του Ερντογάν, υπό τη μορφή μονοπωλίου. Βρήκαν την Κύπρο πρόσφορο έδαφος οι διάφορες εταιρείες του ίδιου κυκλώματος και έρχονται στην Κύπρο και επενδύουν. Αλλά, αυτά πραγματοποιούνταν και τότε που έλεγε: «Δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν γιατί είμαι αισιόδοξος. Είμαι αισιόδοξος, όποιος έχει παράπονο ας πάει όπου θέλει» (18/5/2015). Με αυτή την αισιοδοξία πολιτευτήκαμε τόσα χρόνια, την αισιοδοξία που βασιζόταν μόνο σε ουτοπίες και ιδού τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

  Άριστος Μιχαηλίδης, “Φ”

>>> Συνθλίβουν τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας και ονειρεύονται να γίνουν Μονακό, οι Τουρκοκύπριοι

3 thoughts on “ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Είμαι αισιόδοξος, όποιος έχει παράπονο ας πάει όπου θέλει»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.