“Οι στρατηγικοί φίλοι του Αναστασιάδη τον εγκαταλείπουν υιοθετώντας φιλοτουρκική στάση…”

“Μετά την ποντιοπιλατική στάση της UNFICYP στο θέμα της απαγόρευσης αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας -όπου αντί να παραλάβει τα τρόφιμα από τις αποθήκες, τα άφησαν εκεί για να μην εκτεθεί το ψευδοκράτος – είχαμε συνέχεια με τις δηλώσεις της πρέσβειρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κας Κάθλιν Ντόχερτι [φωτο] στο ΡΙΚ. Με μια γενική και αόριστη τοποθέτηση απέφυγε να καταδικάσει τη συγκεκριμένη ενέργεια του ψευδοκράτους”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Η δήλωση της κας Ντόχερτι μάλλον ως προειδοποίηση ακούγεται προς την Κυπριακή Δημοκρατία να μην προβεί σε ενέργειες που θα δυσχεραίνουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Χειρότερη ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του “υπουργού εξωτερικών” του ψευδοκράτους κ. Ερτουγρούλογλου για προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αυτός ξέχασε ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους έχει κηρυχθεί παράνομη πράξη από τα Ενωμένα Έθνη (ψήφισμα 541/83). Στο ψήφισμα αυτό καλούνται όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να μην αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος. Δεν κατανοούμε τι νόημα έχει η παρατήρηση του ότι είναι θέμα των κρατών η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Δυστυχώς τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται να αγνοούν τα ψηφίσματα τους. Τέλος σημειώνεται η σιγή ιχθύος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κ. Γιούνκερ στο θέμα αυτό. Φαίνεται ότι οι στρατηγικοί φίλοι του Προέδρου Αναστασιάδη τον έχουν εγκαταλείψει”, καταλήγουν.

>>> Λάθος η διάγνωση, λάθος και η «λύση»: Η Τουρκία οσμίζεται την αδυναμία και ορμά στο θύμα της

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.