Τη μνήμη της ευεργέτιδας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, Στέλλας Κυριάζη, τίμησε η παροικία Καΐρου

Για την προσφορά της ευεργέτιδας Στέλλας Κυριάζη στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, μίλησε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τελώντας το 40νθήμερο μνημόσυνο της «μεγάλης αυτής Αιγυπτιώτισσας και αρχόντισσας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στον ελληνισμό της χώρας του Νείλου, αφιερώνοντας σε αυτόν όλη της τη ζωή».

Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Καΐρου ήταν κατάμεστος από όλους όσοι γνώρισαν το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά της.

Την εκκλησία, το ελληνορθόδοξο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο, εκπροσώπησαν ο Προκαθήμενος Θεόδωρος, ο πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου, μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο επίτροπο για τους Αραβοφώνους μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος, ο μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφωνας και ο επίσκοπος Βαβυλώνος και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεόδωρος.

Παρούσα και η ελληνική πολιτεία, διά του Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του γενικού προξένου Γιώργου Δασκαλόπουλου, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, διά του προέδρου της Χρήστου Καβαλή και όλα τα σωματεία καθώς και πλήθος κόσμου.

Συγκινημένος ο σύζυγός της Στέλλας Κυριάζη, Κυριάκος Κυριάζης – που στήριξε και εκείνος το έργο της – μέρος του οποίου ήταν η εκ βάθρων ανακαίνιση του ναού, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο, καθώς και τα παιδιά της, από τα οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε να συνεχίσουν το έργο της «Μάνας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.