Μάχη εξουσίας στα κατεχόμενα

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Ακιντζί και Ερτογρούλογλου.

Μαίνεται στα κατεχόμενα ο εμφύλιος μεταξύ της ψευδοκυβέρνησης και του παροπλισμένου όπως όλα δείχνουν Ακιντζί. 

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για τα μέτρα κατά των εγκλωβισμένων, κυρίως για την χρονική συγκυρία και χωρίς να διαφοροποιείται ποσώς από την θέση της ψευδοκυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν πλέον εγκλωβισμένοι, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους πέρασε στην αντεπίθεση.

Χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρους χαρακτηρισμούς ο Ταξίμ Ερτουγρούλογλου [φωτο] κατηγόρησε τον Ακιντζί πως είναι αυτός που πυροβόλησε, όχι το πόδι των τ/κ, όπως ήταν η έκφραση του Ακιντζί, αλλά τον εγκέφαλο και το μυαλό τους.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο ψευδοϋπουργός των κατεχομένων, κάρφωσε και τον Ακιντζί υποστηρίζοντας πως το γραφείο του κατοχικού ηγέτη γνώριζε από πριν για την απόφαση για δασμολόγηση της ανθρωπιστικής βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, πρόσθεσε, δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε στην ε/κ δοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, να εκμεταλλεύεται περισσότερο το θέμα αυτό, ισχυριζόμενη ότι στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους δήθεν, κατά την έκφραση του, εγκλωβισμένους.

Σχολιάζοντας τα παράπονα του Ακιντζί, ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι ενστάσεις του, ο κος Ερτογρούλογλου, του υπέδειξε πως δεν έχει δικαίωμα να παραπονιέται, καθώς ούτε αυτός δεν έλαβε υπόψη τη θέση της ψευδοκυβέρνησης όταν κατέθεσε τον χάρτη στη Ελβετία.

Αφού επανέλαβε πως δεν πιστεύει πλέον στις συνομιλίες για λύση του κυπριακού, ο Ερτογρούλογλου είπε πως στο Κυπριακό θα πρέπει να συζητηθούν νέα, κατά την έκφραση του, πράγματα.

Θα πρέπει πρόσθεσε να καταβληθεί προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Κυριάκος Πομηλορίδης

>>> ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ: Μέτρα και αντίμετρα κατά του ψευδοκράτους προτείνει ο Ν.Παπαδόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.