Ο Αναστασιάδης πρέπει να απολογηθεί που αποδέχθηκε δικαίωμα βέτο από Τ/κ, είπε ο Γ. Λιλλήκας

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας σε δήλωση του στο Μνημείο Πεσόντων στον Αστρομερίτη, όπου κατέληξε η 37η Αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να απολογηθεί στον κυπριακό λαό επειδή αποδέχθηκε η Τουρκία να ελέγχει το κεντρικό κράτος σε περίπτωση λύσης και να αποσύρει την αποδοχή του αιτήματος αυτού των Τ/κ.

Παρατήρησε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χθες, μιλώντας στους Αμμοχωστιανούς και σήμερα, μιλώντας στους Μορφίτες έκανε δύο παραδοχές, οι οποίες σχετίζονται με την ουσία της λύσης που διαπραγματεύεται και αποδέχεται.

Χθες βράδυ είπε ότι η Τουρκία επιμένει να ελέγχει την τ/κ κοινότητα και η τ/κ κοινότητα επιμένει να ελέγχει ουσιαστικά το κεντρικό κράτος που θα προκύψει από τη λύση, έχοντας βέτο με την απαίτηση μιας θετικής ψήφου σε κάθε απόφαση της κεντρικής Κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας προσθέτοντας ότι ψες παραδέχθηκε ότι ικανοποίησε αυτό το αίτημα της Τουρκία και της τ/κ κοινότητας.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παράδοξο και απαράδεκτο το γεγονός ότι απαιτείται αυτή η θετική ψήφος, από ένα κράτος εκ των δύο και ανέφερε πως ουσιαστικά σήμερα παραδέχθηκε ότι η ομοσπονδία στην οποία αναφέρεται θα αποτελείται από δύο κράτη.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως κατά την άποψη του αυτό το αποδέχθηκε από το 2014 με το κοινό ανακοινωθέν με τον κ. Έρογλου, αναφέροντας ότι στην ουσία πρόκειται για συνομοσπονδία και διατύπωσε τη θέση ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι αποδέχθηκε συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία.

Παρατήρησε επίσης ότι αφού παραδέχεται ότι είναι απαράδεκτο θα πρέπει να απολογηθεί στον κυπριακό λαό επειδή αποδέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της τουρκικής πλευράς να ελέγχει μέσω των Τ/κ την κεντρική Κυβέρνηση και να το αποσύρει.

ΚΥΠΕ

>>> Οι Μορφίτες πραγματοποίησαν την 37η αντικατοχική πορεία για επιστροφή

One thought on “Ο Αναστασιάδης πρέπει να απολογηθεί που αποδέχθηκε δικαίωμα βέτο από Τ/κ, είπε ο Γ. Λιλλήκας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.