Παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες της street art στην Πάφο

Μετά την επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017,  «Street Art Square» τον Οκτώβριο του 2015 και του 2016 στην οδό Κώστα Καρνάβαλλου, το φεστιβάλ δημόσιας τέχνης ολοκληρώνεται το φετινό Οκτώβριο, με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών.

Το 3o Φεστιβάλ Street Art αποτελεί και την πιο φιλόδοξη δράση διότι συνεχίζει να λαμβάνει θεαματικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ  η απουσία δημόσιας τέχνης στην Κύπρο και στην Πάφο ειδικότερα, το καθιστούν ως την πιο μεγάλη πρόκληση.

Ανακοίνωση του Πάφος 2017 αναφέρει ότι σύντομα η πόλη της Πάφου, αλλά και το κυπριακό κοινό θα έχουν την τιμή να υποδεχτούν στη χώρα μας τον διεθνούς φήμης και αναγνωρίσιμου ύφους Ιταλό καλλιτέχνη Millo και τον επίσης διακεκριμένο Ιάπωνα εικονογράφο Usugrow. Μαζί τους θα είναι και φέτος οι Bane & Pest , BillyGee, Batu Gundal, Χάρης Χριστοφόρου, bankrupt.CY, LUNE82 και Alex Martinez. Οι καλλιτέχνες που θα φιλοτεχνήσουν τους τοίχους της Πάφου είναι φέτος περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Τα έργα θα υλοποιηθούν από τις 12 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017 γύρω από την Πλατεία Μάρκου Δράκου στο κέντρο της Πάφου. To φιλότεχνο, και όχι μόνο, κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει τους καλλιτέχνες να δημιουργούν τις τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, γεγονός από μόνο του εντυπωσιακό, και με την ευκαιρία να θαυμάσει τις τοιχογραφίες του 2016.

Ντόρα Χριστοδούλου “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.