Ποιος είναι ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο

It has been announced that Stephen Lillie CMG has been appointed British High Commissioner to the Republic of Cyprus in succession to Matthew Kidd CMG. Mr Lillie will take up his appointment in Spring 2018. Stephen Lillie is a former British Ambassador to the Philippines. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας ανακοίνωσε τον περασμένο Ιουλιο,  ότι ο νυν ΄Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Λευκωσία κ. Μάθιου Κίντ θα αντικατασταθεί από τον κ. Στίβεν Λίλλι την άνοιξη του 2018.  Ο κ. Λίλλυ γεννήθηκε το 1966 είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Εκείνο που προσέχει ένας στην περίπτωση αυτής της αποστολής, όμως, είναι ότι ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής δεν προέρχεται από τα ευρωπαϊκά τμήματα του υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας αλλά από τα τμήματα που καλύπτουν την Άπω Ανατολή.  Μεταξύ 2013 και 2017 υπηρετούσε ως επικεφαλής του τμήματος του Φόρειν ΄Οφις για την Ασία και τον Ειρηνικό, μεταξύ 2009 και 2013 υπηρέτησε ως πρέσβης της Αυτού Μεγαλειότητας στη Μανίλα των Φιλιππινών, μεταξύ 2006 και 2009  ήταν επικεφαλής του τμήματος του Φόρειν ΄Οφις για την Άπω Ανατολή και ούτω καθ΄εξής από το 1989 που ξεκίνησε στην διπλωματική υπηρεσία,  σύμφωνα με το βιογραφικό του που ανάρτησε το Φόρειν ΄Οφις.

New High Commissioner in Nicosia Stephen Lillie [R] with Secretary-General of RMI National Olympic Committee, Terry Sasser.
Αυτό τον καιρό, όπως προσθέτει το βιογραφικό του, ο νέος ΄Υπατος Αρμοστής παρακολουθεί μαθήματα γλώσσας που υπονοεί ότι μάλλον εκπαιδεύεται στις γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλαδή την ελληνική και τουρκική.

Φανούλα Αργυρού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.