Επιστολή διαμαρτυρίας δημοτών της Κερύνειας στον πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη

ΕΔΩ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ…;

Ο θρασύτατος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση των Κερυνιωτών τον Ιούλιο 2017 και πόζαρε μάλιστα δίπλα από την μαχητική δήμαρχο κα Κωμοδίκη…

Οι Κερυνειώτες αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική δικαίωση και την επιστροφή στην πόλη τους, στις πατρογονικές τους εστίες, στη γη των πατέρων τους, στη γη που τους ανήκει, τονίζει ο Δήμος Κερύνειας σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο Δήμος Κερύνειας και οι Δημότες του, αναφέρεται στην επιστολή, “άκουσαν με πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και έκπληξη και απογοήτευση, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην αντικατοχική πορεία Μόρφου, ο οποίος δήλωσε με πολύ μεγάλο πάθος και εμφαντικά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου – δηλώσεις που υποστηρίχθηκαν και από άλλο υποψήφιο Πρόεδρο για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές”. 

Εμείς οι Κερυνειώτες, σημειώνεται, χαιρόμαστε, ιδιαίτερα, όταν ακούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποστηρίζει [σ.σ στα λόγια] και να διεκδικεί, με τόσο πάθος, το αναφαίρετο δικαίωμα των Μορφιτών ή των Αμμοχωστιανών για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

“Έχουμε, όμως κάθε δικαίωμα να διερωτούμαστε, γιατί οι Κερυνειώτες δεν άκουσαν ποτέ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναφέρει και να διεκδικεί και το αναφαίρετο δικαίωμα των Κερυνειωτών για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα ίδια για όλους τους πρόσφυγες και είναι το ίδιο κατοχυρωμένα από τους διεθνείς Νόμους και Κανονισμούς. Δυστυχώς, εμείς εδώ στην Κύπρο φαίνεται ότι έχουμε από μόνοι μας απεμπολήσει τα ανθρώπινα μας δικαιώματα και τα έχουμε διαχωρίσει με βάση τη γεωγραφική περιοχή των προσφύγων, απλά και μόνο για να προωθήσουμε μια λύση, η οποία θα καταπατά παράφορα κάθε αρχή, αξία και έννοια του διεθνούς δικαίου”, προστίθεται.

Εμείς οι Κερυνειώτες, συνεχίζει η επιστολή, ζητούμε από σας να διεκδικείτε τα δικαιώματα όλων των προσφύγων ισότιμα και να μην παραγνωρίζετε, για σκοπούς λύσης του εθνικού μας προβλήματος, τα δικαιώματα εμάς των Κερυνειωτών. 

“Σας πληροφορούμε ότι εμείς οι Κερυνειώτες δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας, δεν απογοητευόμαστε, δε πτοούμεθα, δεν κουραζόμαστε και δε θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας”, καταλήγει η επιστολή του Δήμου Κερύνειας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

>>> ΚΩΜΟΔΙΚΗ: Να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη της Κερύνειας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.