Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό ως κατοχική δύναμη, λέει ο Κουμουτσάκος (ΝΔ)

“Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης”, τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρμοδίου για το Κυπριακό, αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης, Ρετζέπ Ακντάγκ, για έναρξη συζητήσεων για την προσάρτηση από την Τουρκία του κατεχομένου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, «οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Ακντάγκ είναι απαράδεκτες» και «συνιστούν άλμα οπισθοδρόμησης που υπονομεύει τις ενέργειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, για την επίλυση του Κυπριακού.» Όπως λέει, θέσεις όπως αυτές, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης, η οποία απλώς προσποιείται ότι επιθυμεί την επίλυσή του.

«Όλοι αντιλαμβάνονται τώρα γιατί η ‘Αγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά. Απέναντι στην αρνητική αυτή στάση της Τουρκίας, η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού. Επίλυση που θα επέλθει μόνο με το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τουρκικής κατοχής τμήματος εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.