Σκληρή κριτική ΕΔΕΚ για έκθεση ΟΗΕ και κινήσεις προέδρου Νίκου Αναστασιάδη

Η έκθεση του Γ.Γ. αποτελεί την επικήδειο ομιλία της αποτυχημένης διάσκεψης στο Κραν Μοντανά…

“Εάν η κατάληξη της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά απετέλεσε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της διαδικασίας και της τακτικής που ακολούθησε η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, η έκθεση του Γενικού Γραμματέα αποτελεί την επικήδειο ομιλία της διαδικασίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Ο πρόεδρος ικανοποίησε ένα τουρκικό αίτημα του 1964 για Πενταμερή Διάσκεψη στην ουσία εξαφανίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και υποβαθμίζοντάς την σε επίπεδο κοινότητας με την ψευδαίσθηση ότι είτε θα οδηγήσει σε λύση το κυπριακό είτε θα καταδείξει την αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Δυστυχώς η έκθεση του Γενικού Γραμματέα επιβεβαιώνει ότι ούτε σε λύση οδηγηθήκαμε ούτε η Τουρκία έχει εκτεθεί για την αδιαλλαξία της. Αντίθετα η στάση της επιδοκιμάζεται (όπως και όλων των εγγυητριών δυνάμεων), και την ίδια στιγμή φορτώνεται με το 50% της αποτυχίας η πλευρά μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κοινής τακτικής των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή ενώ η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως παραχώρηση, οι υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κωδικοποιούνται και παραμένουν ως πολιτικό κεκτημένο της Τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας. 

Γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποτρέψουν τη διχοτόμηση και την νομιμοποίηση της κατοχής πρέπει να στηρίξουν εκείνες τις δυνάμεις που προτείνουν μια εναλλακτική νέα στρατηγική. Αυτή η νέα στρατηγική δεν θα επιτρέπει στην Τουρκία να εφαρμόσει είτε το πρώτο της σχέδιο που είναι ο συνολικός πολιτικός και στρατιωτικός έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου με προοπτική την μελλοντική προσάρτησής της, είτε την εφαρμογή του δευτέρου σχεδίου της που είναι η νόμιμη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην κατεχόμενη Κύπρο”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> Σκληρή κριτική Θεοχάρους σε έκθεση γ.γ. ΟΗΕ και πρόεδρο Αναστασιάδη για Κυπριακό

One thought on “Σκληρή κριτική ΕΔΕΚ για έκθεση ΟΗΕ και κινήσεις προέδρου Νίκου Αναστασιάδη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.