Μαζί με τους «κουρεμένους» καταθέτες της Λαϊκής ο Μιχ. Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα Αναστασιάδη το 2013 συμμετέχοντας μάλιστα σε προεκλογικές συναυλίες υπέρ του.

Βολές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για κοροιδία στους πρώην καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, εξαπέλυσε κατά τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στη παρουσία του δημοφιλούς τραγουδιστή, Μιχάλη Χατζηγιάννη,  ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής. (ΣΥΚΑΛΑ).

Ο κουρεμένος  Μιχάλης Χατζηγιάννης, συμφώνησε με τη θέση που εκφράστηκε από τον ΣΥΚΑΛΑ ότι «εμείς οι καταθέτες της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας, εκπροσωπούμε τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής λαίλαπας που έπληξε την πατρίδα μας το Μάρτιο του 2013».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι το μέγεθος της θυματοποίησης στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασε.

Μ.Χ..: Χάσαμε αποταμιεύσεις που φτιάξαμε σταγόνα-σταγόνα

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι οι καταθέτες της πάλαι ποτέ Λαϊκής Τράπεζας είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής λαίλαπας που έπληξε το χώρα τον Μάρτιο του 2013 και συμπλήρωσε ότι «το μέγεθος της θυματοποίησης, στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δεν μπορεί να μετριέται με το ύψος της κατάθεσης που έχασα». 

«Πλην των αυτουργών του εγκλήματος [Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ], οι υπόλοιποι χάσαμε μεροκάματο, δουλειές, επιχειρήσεις και τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν. Χάσαμε αποταμιεύσεις που δημιουργήσαμε σταγόνα- σταγόνα, οι πλείστοι χάριν των οικογενειών μας των παιδιών μας. Ευτυχώς στον τόπο μας κρατά ακόμα γερά ο θεσμός της οικογένειας. Κι όλοι μάθαμε, από το δημοτικό σχολείο ακόμα, να αποταμιεύουμε», συνέχισε.

«Αποταμιεύαμε και για να έχουμε ασφάλεια, σε μια δύσκολη περίσταση, ή και για τις μέρες εκείνες που δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε. Για να μη γίνουμε βάρος κανενός και το σπουδαιότερο, για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας αλώβητη μέχρι το τέλος», τόνισε ο τραγουδιστής.

Όπως ανέφερε «είτε λοιπόν είμαστε καταθέτες της Λαϊκής, είτε κάτοχοι αξιογράφων, είτε απλά δανειολήπτες είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος που αφαίρεσε και αφαιρεί από μας και τα παιδιά μας, όχι μόνο τα σπίτια μας και τις αποταμιεύσεις μας -τίμιες και φορολογημένες, αλλά το κυριότερο, μας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια. Μια άλλη κατοχή εκ των έσω, όπου τιμωρούνται τα θύματα κι όχι οι αυτουργοί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υποστήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα Αναστασιάδη το 2013 συμμετέχοντας μάλιστα σε προεκλογικές συναυλίες υπέρ του.

Αποφασίζει για εκλογές ο ΣΥΚΑΛΑ

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο ΣΥΚΑΛΑ κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνησή του, προεξάρχοντος του Υπουργού Οικονομικών, για ασυνέπεια, αναξιοπιστία, ανειλικρίνεια, απουσία πολιτικής βούλησης για αποκατάσταση και κοροϊδία αυτών που αυτοί οι ίδιοι θυσίασαν για να υπάρχει σήμερα Κράτος και χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ, ο Σύνδεσμος αποτάθηκε πρόσφατα με επιστολή του προς τους υποψηφίους προέδρους, αιτούμενος συνάντηση για να του πουν «τι προτίθενται να πράξουν εκλεγόμενοι». Οι θέσεις αυτές θα μεταφερθούν  σε παγκύπρια συνέλευση του Συνδέσμου στις 18 Νοεμβρίου, Σάββατο, στη Δημοσιογραφική Εστία στις 10 π.μ., για να πάρουν τις αποφάσεις τους σε ό,τι αφορά υποψήφιο που θα στηρίξουν.

«Παρ’ όλο που τέτοια επιστολή στάλθηκε και στον υποψήφιο Νίκο Αναστασιάδη, δεν αναμένουμε από τον υφιστάμενο πρόεδρο να μας μιλήσει για δεσμεύσεις στο μέλλον. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για υλοποίηση σε νέα προεδρική θητεία. Αν προτίθεται να πράξει κάτι, τώρα είναι η ώρα», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Στις δηλώσεις του στη διάσκεψη,  ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνις Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος έτυχε από τους κυβερνώντες και όχι μόνο μιας διαχρονικής κοροϊδίας με σκοπό την πάροδο του χρόνου και τον εκφυλισμό του δίκαιου αιτήματος τους για αποκατάσταση.

Χατζηγιάννης και Καρογιάν γιορτάζουν τη νίκη του Αναστασιάδη. Και οι δυο πλήρωσαν το λάθος τους. Ο τελευταίος και το σόι του μετάφεραν €13 εκατομ. στο εξωτερικό…

Αναφέροντας ότι δεν φταίει μόνο η παρούσα Κυβέρνηση, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτή ψήφισαν επειδή δεσμεύτηκε, και παρουσιάστηκε σαν η καταλληλότερη σε διαχείριση κρίσης, σαν αυτή που είχε τις λύσεις, σαν αυτή που θα προστάτευε τους πολίτες.

«Από αυτήν αναμένουμε να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας δημιούργησε και όχι να κοκορεύεται για βελτίωση της οικονομίας. Μια βελτίωση, που η Κυβέρνηση βολικά ξεχνά ότι έγινε στις πλάτες των πολιτών της, υπεξαιρώντας με νόμιμο και έντεχνο τρόπο τις τίμιες και φορολογημένες αποταμιεύσεις τους και αφαιρώντας δεκαετίες από τη ζωή τους», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι οι κυβερνώντες παίρνουν την θέση «δεν έχω, άρα δεν πληρώνω», τακτική που εφαρμόζουν μόνο απατεώνες.

ΚΥΠΕ

>> Τη γλίτωσε τελικά ο Μ.Χατζηγιάννης

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

2 thoughts on “Μαζί με τους «κουρεμένους» καταθέτες της Λαϊκής ο Μιχ. Χατζηγιάννης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.