Ο Β. Λεβέντης καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τον νόμο για την αλλαγή φύλου

Να μην κυρώσει τον νόμο που υπερψηφίστηκε από την Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη, καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε επιστολή του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ Ευρώπης στον τομέα αυτό, όλη της δε την δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας».

Ζητά από τον ΠτΔ «να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση».

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ

Μεγάλη ενόχληση υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της βουλευτού Γεννιά να καταψηφίσει το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τη διόρθωση φύλου (που προέβλεπε ότι μπορεί να γίνει ήδη από την ηλικία των 15 ετών) και που στην ουσία νομιμοποιεί τις αρσενικές ομοφυλόφιλες πόρνες της Συγγρού…

Αν και θέμα πειθαρχικών μέτρων δεν τίθεται, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου [φωτο επάνω], κάλεσε με πολύ αυστηρό ύφος τη βουλευτή Α’ Πειραιώς να «εξηγήσει τη στάση της». Σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι γνωστές σε όλους και οι αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόσφατη απόφαση της ΚΕ του κόμματος για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας». Συνεπώς, δήλωσε η κυρία Σβίγκου, η βουλευτής θα έπρεπε να ξέρει σε ποιο κόμμα βρίσκεται και ποιες είναι οι αποφάσεις του…

Νωρίτερα, η κυρία Γεννιά είχε προκαλέσει «εγκεφαλικά» στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου με σειρά παρεμβάσεών της, στις οποίες υποστήριξε ότι «στις ηλικίες από 15 έως 20 ο εγκέφαλος των παιδιών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και γι’ αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα» ή ότι «υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι έως τα 21 αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του εφήβου και πολλές φορές η αρχική του επιλογή δεν είναι αυτή που του καθορίζεται στην ενηλικίωσή του» 

Η κ. Γεννιά ήταν η μία από τους τέσσερις βουλευτές της κυβέρνησης που είπαν «όχι» στο άρθρο 3.

«Είμαι συνεπής στις θέσεις μου. Όλα αυτά που ακούστηκαν περί πιέσεων, εκβιασμών κλπ δεν ισχύουν» και συνέχισε «θεωρώ ότι ίσως η αλλαγή αυτή να είναι ένα μεγαλύτερο βήμα στο χειρουργείο από τόσο μικρή ηλικία, αυτό δηλαδή που θέλουμε να αποφύγουμε ουσιαστικά να γυρίσει μπούμερανγκ».

Αναλύοντας το σκεπτικό της τόνισε ότι «ένα παιδί από τα 15 ως τα 20 δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του για αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα». Παρόλα αυτά δεν απάντησε ποια θα ήταν η στάση της αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης. «Αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης δεν ξέρω τι απάντηση θα σας έδινα», είπε συγκεκριμένα.

«Καυστικό» και το νέο σκίτσο του Αρκά

Ο Αρκάς «καρφώνει» την κυβέρνηση για την αλλαγή ατζέντας με την αλλαγή φύλου και την κάνναβη. Την ίδια ώρα που αφαιρεί χρήματα από τις τσέπες των πολιτών με τα μέτρα που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει…

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα από τη λήψη μέτρων που αφαιρούν εισόδημα από τους πολίτες καυτηριάζει ο Αρκάς στο τελευταίο του σκίτσο.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αλλά και τη συζήτηση που άνοιξε για τη χρήση ιατρικής κάνναβης ο γνωστός σκιτσογράφος «καρφώνει» την κυβερνητική αυτή τακτική.

Ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του σκίτσου βάζει το χέρι του στην τσέπη του δεύτερου πρωταγωνιστή και του παίρνει το πορτοφόλι λέγοντας παράλληλα «κοίτα τι γίνεται με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου!… Και που να δεις τι θα γίνει μ’ αυτό που φέρνουμε για την κάνναβη».

>> «Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές – Τους έσωσε ο νεοταξικός Σταύρακας!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.