Ψήφισε για το μέλλον της πατρίδας μας: Ο χρόνος δεν μας παίρνει άλλο.  Επιβάλλεται να αντιδράσουμε!

Του Αθου Κοιρανίδη *

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 επ’ ευκαιρία των εορτασμών της επετείου ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πλατφόρμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ» εξήγγειλε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος σε σχέση με το πλαίσιο λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Η πλατφόρμα πιστεύει ότι το σοβαρότατο αυτό ζήτημα επιβάλλεται να τοποθετηθεί επίσημα ενώπιον του λαού προς ψήφιση πριν τις προεδρικές εκλογές, ώστε ο επόμενος Πρόεδρος να έχει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή επ’ αυτού.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα όμως μετά το ηχηρό ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού στο δημοψήφισμα του 2004, το πλαίσιο λύσης του κυπριακού προβλήματος εντέχνως υποβαθμίζεται από την πολιτική ηγεσία στις προεκλογικές συζητήσεις και στον δημόσιο διάλογο, επικαλυπτόμενο από τα πολλά άλλα θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, τα πλείστα των οποίων άπτονται των πρόσκαιρων καθημερινών βιωτικών μεριμνών των πολιτών.  Τα μυαλά των πολιτών αποπροσανατολίζονται από τα σκάνδαλα διαφθοράς και την ανάγκη εξασφάλισης των προς το ζειν, οι συνειδήσεις τους εξαγοράζονται από τα παντός λογής ρουσφέτια και το δημοκρατικό φρόνημα τους εξευτελίζεται από την απαξίωση που προκαλεί η αηδία για τα τεκταινόμενα.

Οι εξελίξεις του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων κατέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αφενός την ακαταλληλότητα της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας ως βάσης λύσης του Κυπριακού προβλήματος και αφετέρου την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να το αντιληφθεί για 40 ολόκληρα χρόνια. Παρά τις εξωφρενικές υποχωρήσεις των δύο πρυτάνεων της ενδοτικής σχολής σκέψης, Χριστόφια και Αναστασιάδη, η Τουρκία επιβεβαίωσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πολυετή ρητορική της περί του οράματος για προσάρτηση και έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Η στάση του κατοχικού καθεστώτος και της εγκαθέτου Τουρκοκυπριακής ηγεσίας μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της στρατηγικής υλοποίησης του Τουρκικού οράματος που είναι ο εξισλαμισμός των κατεχομένων από το πλειοψηφούν και ραγδαίως αυξανόμενο ποσοστό των Τούρκων εποίκων.

Η καθημερινή επαφή με συμπολίτες μας, επιβεβαιώνει ότι μεγάλη μερίδα των Ελληνοκυπρίων αντιτίθεται στη Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία. Κατά παράδοξο τρόπο, η προεκλογική εκστρατεία μονοπωλείται για άλλη μία φορά από τους υπέρμαχους της, αφού και οι 4 βασικοί υποψήφιοι είναι υποστηρικτές της, ενώ τα κόμματα που φραστικά την έχουν αποκηρύξει είτε έχουν προσχωρήσει στα στρατόπεδα Δι-ζωνικών υποψηφίων είτε παραμένουν αδρανή.

Στην προσπάθεια διευκόλυνσης της διεργασίας συσπείρωσης των αδρανοποιημένων αντι-δι-ζωνικών και διεκδίκησης πραγματικής αλλαγής οράματος και στρατηγικής, η πλατφόρμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ» ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών.

Στην ιστοσελίδα oxistidizoniki.com.cy έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικό ψήφισμα το οποίο δίνει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για λύση Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας, τη συμφωνία τους για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίου κράτους μετά τη λύση και την απαίτηση για διεξαγωγή επίσημου δημοψηφίσματος σε σχέση με το πλαίσιο λύσης πριν τις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Όσοι διαφωνούμε με το βρετανοτουρκικής προέλευσης πλαίσιο λύσης Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να συστρατευτούμε για ανατροπή της καταστροφικής πορείας των τελευταίων 4 δεκαετιών και να διεκδικήσουμε την πραγματική αλλαγή οράματος και στρατηγικής για συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενιαίο κράτος, την απελευθέρωση της από τον Τούρκο κατακτητή, την εξυγίανση της από τη διαφθορά και τη μετατροπή της σε μία προηγμένη δημοκρατικά πολιτεία όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Ποτέ προηγουμένως από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα οι διεθνείς συγκυρίες δεν ήταν τόσο ευνοϊκές. Η εχθρός Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εντός και εκτός, τα οποία την έχουν αποδυναμώσει διεθνώς. Η πατρίδα μας και η ευρύτερη ΝΑ Μεσόγειος έχει αναβαθμιστεί γεω-στρατηγικά λόγω της εξεύρεσης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα όμως, ποτέ δεν είμασταν τόσο κοντά στην προσάρτηση και ισλαμοποίηση των κατεχομένων, αφού τα 40 χρόνια που χάθηκαν επέτρεψαν στην Τουρκία να προχωρήσει ανενόχλητη στην υλοποίησή τους.

Ο χρόνος δεν μας παίρνει άλλο. Επιβάλλεται να αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Ας κάνουμε αρχή αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να ψηφίσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια. Η επιτυχία της θα δώσει το έναυσμα για την πραγματική αλλαγή και τον αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

* Πρόεδρος Πνοής Λαού

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.