Έφυγε η χρυσή φωνή του «Με τα φωτιά νυσταγμένα και βαριά» ο Γιώργος Σαρρής

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο Γιώργος Σαρρής, αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου,

Σφράγισε με τη φωνή του μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, τις θρυλικές «Νταλίκες» των Χρήστου Νικολόπουλου και Μανώλη Ρασούλη.

«Έφυγε» την Παρασκευή ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Σαρρής, σε ηλικία 69 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακή προσβολή. Ο καλλιτέχνης είχε γεννηθεί το 1948 στη Θήβα και ήταν αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σαρρής σφράγισε με τη φωνή του μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, τις θρυλικές «Νταλίκες» των Χρήστου Νικολόπουλου και Μανώλη Ρασούλη.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε πέσει θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σε δύο τραγούδια – επιτυχίες του συγκεκριμένου δίσκου («Καλύτερα παράφωνος» και «Με ιπτάμενο δίσκο») συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου. Το ομότιτλο τραγούδι που έγινε πολύ μεγάλο σουξέ και το σήμα κατατεθέν του Σαρρή, προέρχεται από τον δίσκο των Νικολόπουλου – Ρασούλη «Παίξε Χρήστο επειγόντως» (1982) και λόγω της τεράστιας επιτυχίας του «βάφτισε» και τον πρώτο αυτόν προσωπικό δίσκο του Γιώργου Σαρρή.

Γιώργος Σαρρής – Βαρύ πένθος για την αδελφή του Χαρούλα Αλεξίου

Στα 1985, κυκλοφορεί τον δίσκο «Η αγάπη είναι το θέμα», σε μουσική του Τάκη Σούκα και σε στίχους των Βασίλη Παπαδόπουλου, Νίκου Λουκά και Γιώργου Βρούβα. Και σε αυτό το δίσκο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου με το «Μια ζωή μέσα στους δρόμους», και μαζί ερμηνεύουν το τραγούδι «Όλα για μένα είσαι εσύ».

Το 1987, ο Σαρρής ερμηνεύει το «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω», σε ένα δίσκο με τον Τάκη Μουσαφίρη, ο οποίος έγινε μεγάλη επιτυχία το ομότιτλο τραγούδι.

Ακολουθούν:

– 1990 «Τρελός από αγάπη». Σε μουσική του Σπύρου Παπαβασιλείου και σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου.

– 1992 «Όλα παίζονται απόψε», σε μουσική του Τάκη Σούκα.

– 1993 «Για θυμήσου», σε μουσική και στίχους διαφόρων.

– 1997 «Φταίνε οι άπονοι καιροί». Ο τελευταίος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Σαρρή. Τον έχει επιμεληθεί ο Κώστας Χατζηδουλής, ο οποίος συγκέντρωσε τα μόλις 8 κομμάτια του δίσκου, σε μουσική, όμως, του Μιχάλη Γενίτσαρη, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Θάνου Μικρούτσικου, της Χαρούλας Αλεξίου και του Νίκου Καρανικόλα και σε στίχους του Κώστα Βίρβου, του Μιχάλη Γενίτσαρη, της Βούλας Γκίκα, της Λίνας Νικολακοπούλου και της Χαρούλας Αλεξίου. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει η Δέσποινα Ολυμπίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.