Με …κανναβούρι αλλάζει η κυβέρνηση Τσίπρα την ατζέντα, μπροστά στα… νέα αδιέξοδα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή-

Και ξαφνικά προέκυψε θέμα χρήσης ινδικής κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους. Ένα θέμα που ήρθε από το πουθενά. Το ζήτημα «έσκασε» σε πηγαδάκι στη Βουλή ανάμεσα στο Γιώργο Σταθάκη και σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ένα πηγαδάκι, στο οποίο κυριάρχησε η ΔΕΗ, η ΔΕΣΦΑ και κάπου εκεί μπήκε «σφήνα» και η χρήση της ινδικής κάνναβης.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες το συγκεκριμένο θέμα «έκανε» το γύρο της χώρας. Μάλιστα παρατηρήθηκαν και οι πρώτες «δήθεν» ενδοκυβερνητικές κόντρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι μία τέτοια κίνηση.

Ο συνήθης ύποπτος Κώστας Κατσίκης διατύπωσε με «σθεναρό» τρόπο την άρνηση του, την οποία λίγο αργότερα πήρε πίσω αποδίδοντας το όλο θέμα σε παρεξήγηση, διατυπώνοντας τελικά την συμφωνία του για  χρήση κάνναβης αποκλειστικά όμως για ιατρικούς λόγους.  Τελικά μπορεί κάποιος να μας πει τι πραγματικά γίνεται ή δε γίνεται με το θέμα αυτό;

Η απάντηση είναι απλή. Απολύτως τίποτα. Το θέμα αποτελεί στην ουσία «μη θέμα». Η επιβεβαίωση μάλιστα ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

«Η διυπουργική συντονιστική ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία που ρυθμίζει τους ελέγχους και τις αδειοδοτήσεις που πραγματοποιεί ο ΕΟΦ και διατηρώντας τους περιορισμούς του κρατικού μονοπωλίου για την πρόσβαση των ασθενών στη χώρα στα σχετικά σκευάσματα» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, συμπληρώνοντας με νόημα. « Προφανώς κάποια στιγμή θα έχουμε μία τελική ρύθμιση»…

Παρακαλώ προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο κ.Ξανθός. «Πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης». Μπορεί εύκολα λοιπόν κάποιος να βγάλει το συμπέρασμα ότι το «πρώτο σχέδιο» μέχρι την «τελική νομοθετική ρύθμιση» απέχει έτη φωτός.

Συμπέρασμα: Για  ακόμα φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, «ρίχνοντας» στην αρένα της επικοινωνίας, μια δήθεν επικείμενη νομοθετική αλλαγή, που αναμφίβολα όταν και εφόσον συμβεί θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις ενδεχομένως και  εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων που την στηρίζουν. Συζητήσεις όμως που θα πρέπει να γίνουν με εξαιρετική σοβαρότητα και όχι με όρους καφενείου.

Στην ΝΔ τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις όταν και εφόσον αυτές υπάρξουν.

Ο εκλεκτός της Νέας Τάξης και οικοδεσπότης του Ακιντζί, Γιωργάκης Παπανδρέου, ήταν ο πρώτος… πουλημένος πολιτικός που συμβούλευε τους Έλληνες να φυτεύουν χασίσι στα μπαλκόνια τους…

Η Πειραιώς πάντως φρόντισε να στείλει το μήνυμα της με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο. «Μια Κυβέρνηση που: Υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα,φυλλορροεί  υπό το βάρος της πίεσης των οικονομικών αδιεξόδων που η ίδια προκάλεσε, αδυνατεί  να προσελκύσει επενδύσεις, έχει  εγκαταλείψει στην τύχη τους τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, φέρνει  στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει το νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενό του τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι, όσο και οι τάσεις τους που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η Κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών «τι πίνετε και δεν μας δίνετε».

Η επιλογή  του Μεγάρου Μαξίμου να «ανοίξει» έστω και με έναν πολύ ήπιο τρόπο, το θέμα της ινδικής κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους  έρχεται σε μια δύσκολη για την κυβέρνηση χρονική συγκυρία. Σε μία περίοδο που η κουβέντα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή επίσπευση των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί έχει φουντώσει.

Τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας συναντά την επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Christine Lagarde στις ΗΠΑ.

Το τετ α τετ  συμπίπτει με την αρνητική για την Ελλάδα έκθεσή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  η οποία στους δείκτες της ανάπτυξης, εμφανίζει την Ελλάδα ως το «μαύρο πρόβατο» μεταξύ όλων των αναπτυγμένων χωρών, μια και σε όλες τις προηγμένες χώρες οι προβλέψεις για ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα πάνω, για την Ελλάδα  αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η Κυβέρνηση είχε παραδεχθεί την αδυναμία της να εκπληρώσει το στόχο που είχε βάλει στον προϋπολογισμό του 2017 για ανάπτυξη 2,7% του Α.Ε.Π., χαμηλώνοντας τον πήχη στο 1,8%, και αναγνωρίζοντας έτσι την αποτυχία της με απόκλιση στόχων περίπου στο μισό.

Για έλλειψη αξιοπιστίας και για ψεύτικες υποσχέσεις κατηγορεί η ΝΔ τον πρωθυπουργό. «Ύστερα από 3 χρόνια αναίτιας οπισθοδρόμησης με αποκλειστική ευθύνη των κ. Τσίπρα και Καμμένου και των Υπουργών που επέλεξαν, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται για μια ακόμη ότι φορά ότι η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη θα ξεπεράσει ακόμη και τις ίδιες τις προβλέψεις του. Δεν πείθει όμως κανέναν. Διότι ανάπτυξη με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές, μειωμένη ρευστότητα, 100 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο και βαλτωμένες επενδύσεις, δεν γίνεται. Η Κυβέρνηση πλανήθηκε το 2015,  διαψεύσθηκε το 2016, αποτυγχάνει το 2017, και θέλει να μας πείσει ότι το 2018 θα έρθει το θαύμα» τονίζουν πηγές της ΝΔ, που συμπληρώνουν ότι η αλήθεια είναι μια και απλή: «Όσο ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την ίδια πολιτική τόσο θα αποτυγχάνει στους στόχους του και θα δίνει νέες ψεύτικες υποσχέσεις. Και η ζωή των Ελλήνων μέχρι να εγκαταλείψει την εξουσία θα χειροτερεύει».

Έμαθα πως…ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ !…είσαι και μερακλής

https://youtu.be/J3VqzjMbh_4

>>> “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ”… ΚΩΛΑΜΠΑΔΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “DEGENERATE 14”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.