Μιχάλη Χατζηγιάννη, η αλήθεια είναι πως θέλει θάρρος να παραδεχτείς τις λάθος επιλογές σου!

Μερικές φορές, καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς…

Αν ήταν να κρατήσουμε δύο σημεία σταθμούς για το κυπριακό γίγνεσθαι απ’ το 2013 αυτά θα ήταν:

[1]. Η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

[2]. Η κυκλοφορία του άσματος “Πρώτη Κυριακή” του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το σημείο 2 αφορά σε αυτό:

Τα δύο συμβάντα μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην συνδέονται το ένα με το άλλο γιατί αφενός ο νυν ΠτΔ δεν καπάρωσε την θέση απ’ την “Πρώτη Κυριακή”, αφετέρου ο Θάνος Παπανικολάου -που ‘χει δώσει τον στίχο “Κρύψ’ το στον ήχο της σιωπής” στον Χατζηγιάννη και την “Πρώτη Κυριακή“- δεν υπονοούσε κάτι για μυστικά και καλά κρυμμένα παζάρια που ενδεχομένως να αφορούν στο κούρεμα.

Χατζηγιάννης και Καρογιάν γιορτάζουν τη νίκη του Αναστασιάδη. Και οι δυο πλήρωσαν το λάθος τους. Ο τελευταίος και το σόι του μετάφεραν €13 εκατομ. στο εξωτερικό…

Το γεγονός ότι οι δυο άντρες, Αναστασιάδης-Χατζηγιάννης, συναντήθηκαν μία Κυριακή -κι ας μην ήταν η πρώτη- στον ίδιο χώρο είναι πάσης γνωστό.

Οι δύο αυτές προσωπικότητες λοιπόν, του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου -και βάλτε τον καθένα σε όποιον χώρο θέλετε- είχαν συναντηθεί σ’ ένα κατάμεστο [εδώ το καλό δημοσιογραφικό cliché] Τάσσος Παπαδόπουλος με τον ένα να τραγουδάει στον άλλο τα επινίκεια γιορτάζοντας χαρωπά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Μέχρις εδώ καλά.

Που να ‘ξερε όμως ο Μιχάλης που τραγουδούσε σε επίσημη πρώτη την “Πρώτη Κυριακή” του το 2013, και μια άλλη Κυριακή τραγουδούσε τα επινίκεια, πως θα ερχόταν μία τρίτη Κυριακή, αυτή της 17ης Μαρτίου, όταν και θα μετακινούνταν τα χέρια από ψηλά και θα έμπαιναν στις τσέπες των καταθετών, μαζί και στον λογαριασμό αποταμιεύσεών του.

Τα χρόνια πέρασαν κι επειδή οι επόμενες εκλογές -που πάντα γίνονται Κυριακή- σιμώνουν, βγήκε την Τετάρτη ο Μιχάλης [χαλώντας μας το κυριακάτικο μοτίβο] και δήλωσε πως το κούρεμαμας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια. Μια άλλη κατοχή εκ των έσω, όπου τιμωρούνται τα θύματα κι όχι οι αυτουργοί“.

Στις δηλώσεις του δε, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος“.

Και θα παραμείνουμε εδώ. Ευελπιστούμε ολόψυχα ο Μιχάλης και οι υπόλοιποι κουρεμένοι καταθέτες να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Και ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής να μην χρειαστεί να κάνει περαιτέρω celebrity endorsement για να διεκδικήσει τα δίκαιά του. Κι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, μιας και βγήκε απ’ τα booth ηχογράφησης, τις πίστες και τα προσωρινά στημένα εκλογικά stages και πήρε θέση πολιτική, να την πάρει all the way και να τον ακούσουμε -έτσι, για τον Αίσωπο ρε γαμώτο- να λέει πως την ψήφο, την υπογραφή και το άλλο σου πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις για να μην χρειστείς ύστερα να… κράζεις.

Σε άλλη περίπτωση, τα λούζεσαι.

Και λες κι ένα τραγούδι.

-Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής θα πραγματοποιήσει παγκύπρια συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου στη Δημοσιογραφική Εστία στις 10:00 για να πάρει απόφαση ποιον υποψήφιο στηρίξει στις εκλογές του ’18. Υποπτευόμαστε ότι το Συνέδριο δεν θα ανοίξει με το πιο κάτω άσμα, “Πάρ τα όλα δικά σου”, οπότε τον έναν υποψήφιο θεωρούμε πως δεν θα τον έχει στην λίστα.

One thought on “Μιχάλη Χατζηγιάννη, η αλήθεια είναι πως θέλει θάρρος να παραδεχτείς τις λάθος επιλογές σου!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.