Ν. Παπαδόπουλος: Ο Αναστασιάδης παραπλάνησε το Εθνικό Συμβούλιο με κατασκευασμένο έγγραφο

Για παραπλάνηση του εθνικού συμβουλίου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι παρουσίασε ενώπιον του εθνικού λαού κατασκευασμένο έγγραφο για το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα οποία αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ, στην έκθεσή του. 

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, “είπε ψέματα ο κύριος Αναστασιάδης.Παραπλάνησε το εθνικό συμβούλιο, παραπλάνησε το λαό, γιατί το έγγραφο το οποίο κατασκέυασε εκ των υστέρων για το πλαίσιο, καμία σχέση δεν έχει με αυτά που λέει  ο κύριος Γκουτέρες στην εκθεση του. Υπάρχουν δύο έγγραφα. Το πρώτο, ήταν εκείνο που ετοίμασε ο κύριος Έιντε, το οποίο μας είπαν ότι απέρριψαν και τους ανάγκασαν να  ετοιμάσουν δεύτερο πλαίσιο. Καμία σχέση δεν έχει το δεύτερο έγγραφο με το πρώτο, καμία σχέση δεν έχει η έκθεση με το δεύτερο έγγραφο, αλλά με το πρώτο. Άρα κάποιος δεν μας είπε την αλήθεια”.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν αυτός που επέμενε στο “μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός”

Ο Νικόλας Παπαδοπουλος ανέφερε ότι είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς που δεν επέτρεψε υπαναχώρηση στο θέμα των εγγυήσεων και του στρατού, σημειώνοντας ότι, “δεν είναι ότι δεν ήθελαν να τα δώσουν αυτά, αλλά δεν τους άφησε η Ελλάδα και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επέμενε μέχρι τέλους για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός. Είναι ο κύριος Κοτζιάς που εμπόδισε τον κύριο Αναστασιάδη, να προβεί σε υποχωρήσεις, στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”. Μάλιστα ο κύριος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, λίγες μέρες πριν τη διάσκεψη στο Κραν- Μοντανά, ότι το μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι δική μας θέση, αλλά τουρκική προπαγάνδα.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπήρξε κάτι θετικό από τις διαπραγματεύσεις στο Κρανς- Μοντάνα, ο κύριος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι στο κεφαλαιώδες κεφάλαιο των εγγυήσεων, της ασφάλειας και του στρατού, η Ελλάδα παρέμεινε σταθερή στις θέσεις αρχών, λέγοντας ότι, “αυτή είναι μια θέση αρχής που πλέον αποτελεί εθνική γραμμή για την Ελλάδα και την Κύπρο”. Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξαναγκάστηκε να υιοθετήσει  τις ελληνικές θέσεις για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός.

>>> Νικόλας: Η έκθεση ΓΓ ΟΗΕ «κλειδώνει» τις εξωφρενικές υποχωρήσεις Αναστασιάδη – Χριστόφια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.