Νέα σχολεία ελληνικών ιδρύει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Με στόχο όλο και περισσότερο Ελληνόπουλα να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ιδρύει τρία νέα απογευματινά σχολεία ελληνικών που αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες οικογενειών στο Σάουθ Μόρανγκ, το Νάρι Γουόρεν και το Πόιντ Κουκ.

Όπως εξήγησε στο SBS Greek, ο δρ Νίκος Ντάλας εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η αφορμή για την ίδρυση των νέων σχολείων ήταν η τελευταία απογραφή του πληθυσμού.

«Μετά την τελευταία απογραφή, κάναμε δημογραφική ανάλυση και παρατηρήσαμε ότι και οι ελληνικές οικογένειες έχουν μετακινηθεί από τις παραδοσιακές πόλεις» δήλωσε ο δρ Ντάλας, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι τα υπάρχει ελληνικά σχολεία δεν εξυπηρετούν πλέον.

Η Κοινότητα απέστειλε ερωτηματολόγια στους γονείς σύμφωνα με τα οποία, η απόφασή τους να στείλουν τα παιδιά τους σε ελληνικό σχολείο εξαρτάται από το πόσο βολική είναι η τοποθεσία του. Κατόπιν τούτου, η Εκπαιδευτική Επιτροπή έκρινε απαραίτητη την ίδρυση και νέων σχολείων σε τρεις περιοχές όπου υπάρχουν αρκετά Ελληνόπουλα σχολικής ηλικίας. «Εξάλλου εάν δεν υπήρχαν αρκετά παιδιά, η πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από το ΔΣ» είπε ο δρ Ντάλας.

O ομογενής επιστήμονας ανακοίνωσε παράλληλα, ότι αναμένεται να εκπονηθεί διατριβή από το Τμήμα Γλωσσών και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου La Trobe, που θα ερευνά τη στάση των γονέων ως προς τη γλωσσομάθεια στην ελληνική παροικία της πόλης.

Στέργος Καστελλορίου

Πηγή: SBS Greek

One thought on “Νέα σχολεία ελληνικών ιδρύει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.