Π. Καμμένος: Πύλη επενδύσεων και παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα

Το πολύ καλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας που παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αποκλειστική δήλωσή του στον ANTENNA για  την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος:

«Ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, από εδώ από το Σικάγο, από μια πολιτεία του Ιλινόις όπου κατοικούν πάνω από 500.000 Ελληνες, Ελληνοαμερικανοί.

Οι πρώτες επαφές γίνονται με επιχειρηματίες, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι μια αχτίδα φωτός πολύ σημαντική ότι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να έρθουν κοντά στην Ελλάδα.

Η σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε πυλώνα σταθερότητας, οι διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία τα Αραβικά Εμιράτα αλλά και με τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πύλη επενδύσεων. Η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, και μετά  και τις τελευταίες ανακοινώσεις και της κ. Λαγκάρντ, νομίζω ότι θα φέρουν αυτό το καλό πολιτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και σε επίπεδο επενδυτικό».

 –  Σχετικά με το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα προεξοφλεί την επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο;

«Νομίζω ότι η συμμετοχή του πρέσβη στην προσπάθεια αυτή είναι πράγματι συγκινητική θα μπορούσα να πω, ο κ. Πάιατ δεν λειτούργησε απλώς ως πρέσβης,αλλά ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό.

Από τον τομέα τον δικό μου, στον τομέα δηλαδή της στρατιωτικής συμφωνίας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Θα γίνει μια συζήτηση στο επίπεδο του Προέδρου με τον πρωθυπουργό, αλλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι η γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο».  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.