Συγκλονιστικοί οι αγώνες στο δάσος Παρανεστίου Δράμας

Απόλυτα επιτυχημένοι οι 11οι αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό πραγματοποιήθηκε το 11ο Virgin Forest Trail στο πανέμορφο δάσος του Παρανεστίου. «Μαγευτικές» διαδρομές, υπέροχα τοπία και μοναδική φύση συνέθεσαν το σκηνικό αυτής της διοργάνωσης, που όμοιά της δεν υπάρχει. Για το λόγο αυτό βρίσκεται και υψηλά στη λίστα των αθλητών και των φίλων του ορεινού τρεξίματος, κερδίζοντας χρόνο με το χρόνο περισσότερο και φανατικό κοινό.

Το τριήμερο 13,14 και 15 Οκτωβρίου χαρακτηρίστηκε από δράση και όμορφες εκπλήξεις, με τους αθλητές, τους διοργανωτές και φυσικά τους εθελοντές να δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν με θέρμη όλους τους συμμετέχοντες ενώ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει και στους εθελοντές, που βρισκόταν παντού και συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξαν και οι παροχές της διοργάνωσης, μεταξύ αυτών, η σωστή οργάνωση, η ασφάλεια, ο καθαρισμός και η σηματοδότηση των διαδρόμων.

Πρόκειται για μία δράση του Δήμου Παρανεστίου που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας ενώ συνεργάζεται με το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Ο νικητής του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ, Γιάννης Κουρκουρίκης με τη δήμαρχο Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου

Στο βίντεο του Life-Events.gr θα παρακολουθήσετε κατά σειρά, την έναρξη του αγώνα Paranesti Path – P.P., διαδρομής 46 χλμ, τον πρώτο τερματισμό του μεγάλου αγώνα των 162 χλμ. (V.F.U.T.) και δηλώσεις του νικητή Ιωάννη Κουρκουρίκη, τον συμμετέχοντα αθλητή, Σταύρο Αβραμίδη από τη Ν. Μπάφρα Σερρών και τη δήμαρχο Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου (Φρακτού) βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Κεντρικής Ροδόπης στα 1.953 μ. Είναι το μοναδικό της χώρας και θεωρείται το σπουδαιότερο στο είδος του στην Ευρώπη. Καταγράφηκε ως παρθένο (έκταση 11.000 στρέμ.) το 1979 και αμέσως το 1980 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας.

Φυσικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρχαν και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ αυτών, έδωσε το δικό της ρυθμό η μπάντα κρουστών Bloco Da Grécia «FASARIOSO» και το μουσικό συγκρότημα SOUNDIC.

Οι νικητές του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ.

Στον αγώνα του υπερμαραθωνίου των 162 χλμ. (V.F.U.T.) συμμετείχαν 105 αθλητές. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Ιωάννης Κουρκουρίκης με 24:06:53, στη δεύτερη η ακαταμάχητη Katarzyna Cekoska με 24:59:27 και στην τρίτη ο Galov Pirin με 26:12:21. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: 4. Θεόφιλος Σαρηγιάννης (26:14:43), 5. Νίκος Κωστόπουλος (26:29:06), 6. Δημήτριος Μαργαριτίδης (26:59:36), 7. Θεόδωρος Μπάκας (27:14:45), 8. Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (27:58:08), Βάιος Μπαρτζιόκας (28:24:13), 10. Κωνσταντίνος Φαγκρίδας (28:24:32).

Οι υπόλοιποι νικητές

Στον αγώνα στον Nature Trail Race των 110 χλμ. Οι τρεις πρώτοι ήταν οι: 1. Θεοχάρης Λεζπουρίδης, 2. Θεόδωρος Κουκουλίδης, 3. Θεόφιλος Μακεδός.

Στον αγώνα Paranesti Path – P.P., διαδρομής 46 χλμ: 1. Δημήτρης Κριονάς, 2. Iosif Rocha, 3. Κωνσταντίνος Γιαννέλος.

Στο Νέστος Trail οι: 1. Σταμάτης Χρυσανθόπουλος, 2. Χρήστος Κατσάρας, 3. Βασίλειος Παπανδρέου.

Βίντεο και φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας).

ΠΗΓΗ: life-events.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.