Τα φόρτωσε στον Χριστόφια ο Πανίκος Δημητριάδης

«Το πρόβλημα των τραπεζών», διευκρινίζει ο κ. Χριστόφιας, «το έχουν δημιουργήσει οι διοικήσεις και διευθυντικά στελέχη των τραπεζών, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο ίδιος (ο Αρχιεπίσκοπος)». Ο θλιβερός πρόεδρος παρέλαβε ένα κράτος με πλήρη απασχόληση και παρέδωσε 50000 άνεργους και μιλά για τον φτωχό λαό. Ήταν ο μοναδικός θλιβερός πρόεδρος με ΤΡΕΙΣ υπουργούς οικονομικών τραπεζίτες. Ήταν ο μοναδικός θλιβερός πρόεδρος που δεχόταν τακτικότατα τον Βγενόπουλλο στο προεδρικό. Τώρα μιλά ενάντια στους τραπεζίτες. Απώτερος σκοπός η μάντρα…

Κατάθεση-φωτιά για εγκληματική καθυστέρηση στην οικονομία

Βαρύτατες ευθύνες επιρρίπτει στην προηγούμενη Κυβέρνηση ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης. Υποδεικνύει ότι ήταν καταστροφική για την οικονομία η μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στην προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης και ότι υπήρχε περιθώριο να αποτραπεί το κούρεμα των καταθέσεων, αν υπογραφόταν το προκαταρκτικό Μνημόνιο που είχε προταθεί από την Τρόικα. 

Καταθέτοντας χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί αίτημα στον Μηχανισμό Στήριξης από το τέλος του 2011 με αρχές του 2012 και ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το κούρεμα των καταθέσεων, αν υπογραφόταν το προκαταρκτικό Μνημόνιο, διότι μέσα σε αυτό περιλαμβάνονταν €10 δισ. για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Δημητριάδης, δήλωσε ότι η Κεντρική ανησυχούσε για το όλο θέμα και μέσω επιστολών ασκούσε κατ’ επανάληψη πιέσεις στην Κυβέρνηση. Δήλωσε επίσης ότι τελικά ήταν πολιτική απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών η μετάθεση της κατάληξης του Μνημονίου μετά τις εκλογές, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής άκρως απόρρητο έγγραφο του Eurogroup.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, υποστήριξε, συνεχίστηκε και η παροχή του ELA στη Λαϊκή. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, αν η Λαϊκή Τράπεζα ακολουθούσε τη διαδικασία της εκκαθάρισης, τότε θα οδηγείτο το κράτος σε άτακτη χρεοκοπία. Άφησε αιχμές και κατά του προκατόχου του, Αθανάσιου Ορφανίδη, αν και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός.

Τι λέει το ΑΚΕΛ για τις αποκαλύψεις Δημητριάδη

Τις «αποκαλύψεις» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη, σχολιάζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης με δήλωσή του.

Θα πει την αλήθεια ο κ. Αναστασιάδης για το κούρεμα καταθέσεων και την προνομιακή πληροφόρηση των συμπεθέρων, ρωτά ο κ. Λουκαϊδης;

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Θα βρει, επιτέλους, ο κ. Αναστασιάδης το θάρρος να πει την αλήθεια και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του για την πρόταση του αναφορικά με το καθολικό κούρεμα καταθέσεων και για την προνομιακή πληροφόρηση των συμπεθέρων;

Ο τέως Διοικητής της ΚΤΚ, επαναβεβαιώνει στο βιβλίο του, αυτό που όλοι γνωρίζουν.

Ότι το τερατούργημα του κουρέματος όλων των καταθετών, σε όλες τις τράπεζες, που μέχρι τώρα μόνο τυπικά παραμένει ορφανό, είναι παιδί του κ. Αναστασιάδη.

Αντί, δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης να πάει στο Γιούρογκρουπ της 15ης Μαρτίου 2013 για να αποτρέψει αυτό που ο ίδιος προηγουμένως αποκαλούσε καταστροφή της οικονομίας, το πρότεινε σε άλλη, χειρότερη μορφή, κατά παράβαση των σχετικών κανόνων  της Ε.Ε και κάθε έννοιας δικαίου.

Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, ότι ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε πολύ καλά για το επερχόμενο κούρεμα, για αυτό και φρόντισε πριν την εκτέλεση του, να παράσχει προνομιακή ενημέρωση στους συμπεθέρους του ώστε έγκαιρα να μεταφέρουν στο Λονδίνο δεκάδες εκατομμύρια για να μην κουρευτούν.

Οι πολίτες διερωτώνται αν έστω και μετά από 5 χρόνια ο κ. Αναστασιάδης θα πει την αλήθεια για τα γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα μας σε πρωτόγνωρα τραγικές συνθήκες και αν πρόκειται να βρει επιτέλους το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του.

>>> Επιτελείο Ν. Παπαδόπουλου κατά Πανίκου Δημητριάδη για δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.