Αγγλία: Ο ουρανός βάφτηκε… κίτρινος!

Μια ασυνήθιστη, κίτρινη απόχρωση πήρε σήμερα ο ουρανός της βρετανικής πρωτεύουσας. Αιτία ήταν η τροπική καταιγίδα Οφηλία που μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα αλλά και καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Ιβηρική Χερσόνησο. Αν και υποβαθμίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, από κυκλώνας σε καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε την Ιρλανδία εδώ και μισό αιώνα!

Όσο αφορά στο Λονδίνο, οι άνεμοι δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, αλλά ο κίτρινος ουρανός αιφνιδίασε τους Λονδρέζους. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να αναρτήσουν το ασυνήθιστο φαινόμενο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Καθώς ερχόταν η Οφηλία από τις Αζόρες, μάζεψε σκόνη από τη Σαχάρα, από τη Βόρεια Αφρική και σκόνη από τις δασικές πυρκαγιές από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η κιτρινωπή απόχρωση δημιουργείται από τη σκόνη που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα. Από το φάσμα των χρωμάτων, το γαλάζιο δεν περνά λόγω της σκόνης, σε αντίθεση με το κόκκινο. Και αυτός είναι ο λόγος που ο ήλιος μοιάζει πιο κόκκινος ενώ έχουμε αυτόν τον κίτρινο χρωματισμό», εξηγεί εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.