Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου για τις γυναίκες

H πιο ασφαλής πόλη για τις γυναίκες είναι το Λονδίνο;

Βασικό κριτήριο αξιολόγησης των πόλεων το επίπεδο σεξουαλικής βίας, την πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες, τις οικονομικές δυνατότητες, συπεριλαμβανόμενης και της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Τον κατάλογο με τις πιο επικίνδυνες, αλλά και τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου για τις γυναίκες έδωσε στη δημοσιότητα η Φιλανθρωπική οργάνωση Thomson Reuters Foundation.

Σύμφωνα με τον κατάλογο την πρώτη θέση καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, ενώ η Μόσχα συγκαταλέγεται στις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου για τις γυναίκες.

Ο κατάλογος καταρτίστηκε με βάση σχετικές δημοσκοπήσεις που έγιναν, οι οποίες είχαν ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης των πόλεων το επίπεδο σεξουαλικής βίας, την πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες, τις οικονομικές δυνατότητες, περιλαμβανόμενης και της δυνατότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Επίσης, ελήφθησαν υπ όψιν οι συγκεκριμένες πολιτιστικές παραδόσεις, όπως για παράδειγμα η παράδοση της κλειτοριδεκτομής και οι εξαναγκαστικοί γάμοι παρά την θέληση των κοριτσιών.

Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει σχεδόν τα 19 εκ. κατοίκους, βρίσκεται στην πρώτη θέση, ως προς τις πιθανότητες των βιασμών και της σεξουαλικής παρενόχλησης , όπως και ως προς τους εξαναγκαστικούς γάμους.

Στην πρώτη πεντάδα των πιο επικίνδυνων μεγαλουπόλεων του κόσμου, περιλαμβάνονται το Καράτσι στο Πακιστάν, η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Κινσάσα, η πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί και η πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

Επίσης, η Λίμα, είναι η χειρότερη πόλη στον κόσμο για τις γυναίκες αναφορικά με την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Σε αυτόν τον τομέα ακολουθούν με μικρή διαφορά, Κινσάσα, Καράτσι και Κάιρο.

Οι πιο ασφαλείς

Στον αντίποδα,  πιο ασφαλής πόλη για τις γυναίκες είναι το Λονδίνο. Η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας κατέλαβε την πρώτη θέση ως προς τα δύο από τα τέσσερα κριτήρια, δηλαδή ως προς την πρόσβαση των γυναικών στην ιατρική περίθαλψη και τις οικονομικές δυνατότητες.

Η Μόσχα βρέθηκε στην δεύτερη θέση των πιο ασφαλών μεγαλουπόλεων από την άποψη του επιπέδου της σεξουαλικής βίας, μετά το Τόκιο και η πιο ασφαλής πόλη του κόσμου από την άποψη των επικίνδυνων για την υγεία των γυναικών θρησκευτικών παραδόσεων και πρακτικών.

Κατά σειρά του καταλόγου είναι Λονδίνο, Παρίσι, Τόκιο και Μόσχα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.