Ο επικεφαλής της ΜΙ5 προειδοποιεί για «πολυδιάστατη» απειλή

Μια άνευ προηγουμένου «πολυδιάστατη» απειλή αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία, από τους ισλαμιστές μαχητές δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ5 Άνρτριου Πάρκερ [φωτο].

Ο Πάρκερ επεσήμανε ότι η απειλή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει συναντήσει στην 34χρονη καριέρα του έπειτα από τα τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα το 2017 στα οποία σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι στη χώρα. Πρόκειται για το φονικότερο κύμα επιθέσεων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 7ης Ιουλίου του 2005, που άφησαν πίσω οςυ 52 νεκρούς και 784 τραυματίες.

«Η απειλή είναι πολυδιάστατη και οι τρομοκράτες χτυπούν πολύ γρήγορα και είναι πιο δύσκολο να τοςυ εντοπίσεις», τόνισε ο επικεφαλής της ΜΙ5 σε μια από τις σπάνιες ομιλίες του στο κεντρικό Λονδίνο, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί ένας μεγάλος αριθμός βρετανών μαχητών που επιστρέφουν από το Ιράκ και τη Συρία.

Ο Πάρκερ σημείωσε δε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν σε εξέλιξη περισσότερες από 500 επιχειρήσεις με 3000 άτομα να είναι γνωστό πως εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.